Vytíženou trať na I.P. Pavlova ochromí výluka

Letní prázdniny jsou dobou, kdy výluky v hromadné dopravě mění cestovní zvyky Pražanů. Tento nepříjemný prázdninový rituál bude pokračovat i o podzimních prázdninách. Budou trvat pět dní a změní dopravní mapu Prahy.

Největší změna zasáhne dopravní oblast Nového Města. Výluka postihne zkratku mezi trasou metra B a C, tramvajovou trať vedenou Ječnou ulicí.

„Z důvodu opravy tramvajové trati bude od 28. do 31. října přerušen provoz tramvají mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlova,“ varuje Monika Lojínová z dopravního podniku.

Oprava jedné z nejfrekventovanějších tratí zruší linky 4 a 6. Změní se trasa další tří denních a tří nočních tramvají. O náhradní dopravu se postarají autobusy a tramvajová souprava, která bude jezdit po jedné koleji.

Linka 10 bude v úseku Náměstí Míru – Zborovská odkloněna přes zastávky Bruselská, Náměstí Bratří Synků, Albertov a Výtoň.

Linky 16 a 22 budou mít dvě části

Linka 16 bude rozdělena na dvě části. První část linky pojede ve směru od Kotlářky po své trase do zastávky Karlovo náměstí, odkud bude pokračovat jako linka 22 směr Bílá Hora.

Druhá část linky 16 bude ve směru od Spojovací ze zastávky Náměstí Míru odkloněna přes zastávky Bruselská a Otakarova do zastávky Náměstí Bratří Synků, kde bude ukončena.

Linka 22 bude také rozdělena na 2 části. První část pojede ve směru od Bílé Hory po své trase do zastávky Karlovo náměstí, odkud bude pokračovat jako linka 16 směr Kotlářka. Druhá část linky 22 bude ve směru od Nádraží Hostivař ze zastávky Náměstí Míru odkloněna do obratiště Zvonařka, kde bude ukončena.

Prázdninové změny MHD

27. a 29. října bude metro, tramvaje a autobusy jezdit podle prázdninových jízdních řádů s omezením zejména v přepravních špičkách cca o 15 procent.

Linka 4 bude v ranní špičce jezdit pouze v úseku Čechovo náměstí - Smíchovské nádraží a linka 16 v ranní špičce pouze v úseku Spojovací – Kotlářka.

28. a 31. října bude metro, tramvaje a autobusy jezdit podle nedělních jízdních řádů.