Winamp měl skončit, ale funguje dál. Možná ho koupí Microsoft

Winamp

Winamp Zdroj: CC BY-SA 2.0: uzi978

Populární multimediální přehrávač Winamp měl k 20. prosinci skončit. Měly zmizet veškeré odkazy ke stažení, měly být odstaveny také navázané služby. Nic takového se zatím nestalo a Winamp zatím žije dál a je možné jej z webu winamp.com stále stáhnout.

O tom, proč AOL zatím web nevypnul, veškeré oficiální zdroje mlčí. Jak blog Winampu, tak blog AOL se k události zatím nevyjádřil. Bližší informace nelze sehnat ani na stránkách s peticí na záchranu Winampu, kterou nikdo neodvolal a jde ji stále podepsat. Lidé v petici požadují, aby AOL předal Winamp komunitě, která by jej dále vyvíjela jako open-source.

S překvapivým vysvětlením přispěchal web Techcruch. AOL údajně dokončuje jednání s Microsoftem, který má o Winamp zájem. Mluvčí společnosti AOL, která Winamp koupila v roce 1999 za 80 milionů dolarů, se k dané záležitosti odmítl vyjádřit.

John Callaham z Neowinu na Twitteru kontaktoval jednoho z vývojářů Winampu, Eddyho Richmana, který potvrdil, že se skutečně něco děje, avšak nemůže přinést žádné bližší zprávy.

Tento článek vyšel na Živě.cz.