Wojnarovy dvojité housle zněly sladce

Fotbalisté SK Kladno porazili v úvodním domácím utkání druhé ligy Zenit Čáslav 3:0 a spokojení diváci po závěrečném hvizdu rozhodčího povstali k potlesku.

„Konečně vítězství,“ ulevil si kladenský trenér Stanislav Hejkal po zápase s Čáslaví. Ale stoprocentně spokojený nebyl. „Zase tam byly porodní bolesti,“ připomněl.

Jiří Kabele v kabině zavelel k vítěznému pokřiku. „Spokojen jsem s tím, že jsme zápas odehráli s čistým kontem, ale kolikrát vázla souhra, často jsme stáli na balonu. Naše hra neodpovídá výsledku 3:0!“ líčil Hejkal.

Kladno si přes kritický Hejkalův komentář vytvořilo dost gólových šancí, aby pohodlně vyhrálo. Čáslav ale dorazilo až v závěru, kdy skórovali Wojnar a Mašanský.

„Porazil nás Wojnar. Jeden gól vymyslel a druhý sám vstřelil,“ hodnotil zápas hostující trenér Pavel Malura. Posila z Baníku Ostrava Petr Wojnar byl na hřišti hodně vidět. „Petr je kvalitní hráč a jsem rád, že nám ho Míra Koubek uvolnil. Byl o něj velký zájem i z jiných druholigových klubů.“

Wojnar hostování v Kladně přivítal. „Nabídky jsem skutečně měl. Na Kladně jsem spokojený, hrála tu řada Ostraváků (např. Neuwirth, Racko, Magera, Vašek – pozn. red.) a vzpomínají na to rádi. V Ostravě jsem si ligu pořádně nezahrál. Potřeboval jsem změnu,“ řekl Wojnar.

Máchl do prázdna

První gól Wojnar vykouzlil Zachariášovi, když se protáhl po levé straně vápna. „Zachimu jsem dával přihrávku přes dvoje housle. A moje gólová trefa? Míč brankáři skočil a on máchl rukama do prázdna,“ vracel se Wojnar ke svým dvěma parádním akcím.

Kladno hraje další utkání v sobotu v 10.15 se Spartou B na hřišti v Horních Počernicích.

„Spokojený jsem s tím, že Sparta postoupila v Lize mistrů a nemůže dávat hráče do béčka. Musím se poradit s Jirkou Němcem, které sparťanské hráče dobře zná,“ obsadil Hejkal do role špióna kladenského asistenta a sparťanskou legendu.