Yahoo kupuje aplikaci Blink. A rovnou ji zruší

Yahoo

Yahoo

Yahoo posiluje v mobilních aplikacích. Americká internetová společnost kupuje aplikaci Blink pro zasílání zpráv prostřednictvím chytrých mobilních telefonů. Tvůrci aplikace ze společnosti Meh Labs však odmítli zveřejnit finanční podmínky transakce.

Provoz aplikace bude v důsledku převzetí ukončen a její sedmičlenný tým bude pracovat na produktech Yahoo v oblasti „chytré komunikace“. Tento tým zahrnuje bývalé zaměstnance konkurenční firmy Google Kevina Stephense a Michelle Norganovou, kteří podnik Meh Labs založili.

Šéfka Yahoo Marissa Mayerová tak dotáhla počet nakoupených startupů na kulatou čtyřicítku, a to jen během necelých dvou let ve funkci, jak připomíná server lupa.cz. „Jsme největší světový startup a jsme na to hrdí,“ cituje web její slova z loňského Techcrunch Disrupt.

„Autodestrukční“ aplikace Blink
Aplikace Blink uživatelům zajišťuje, že se jejich zprávy po jimi zvolené době smažou. „Vytvořili jsme Blink, protože si myslíme, že každý by měl mít možnost být při internetové konverzaci stejně upřímný a spontánní jako při osobním rozhovoru,“ uvedla podle serveru BBC společnost Meh Labs.

Aplikace pro zasílání zpráv prostřednictvím mobilních telefonů se v poslední době staly terčem zájmu velkých internetových firem. Síť Facebook se například dohodla na převzetí aplikace WhatsApp za 19 miliard dolarů (380 miliard korun), zatímco největší japonský internetový maloobchod Rakuten kupuje za 900 milionů dolarů (18 miliard korun) aplikaci Viber.