Yahoo pokračuje v nákupech, přebírá herní firmu PlayerScale

Yahoo

Yahoo

Americká společnost Yahoo je zjevně při chuti. Po blogovací službě Tumblr se rozhodla koupit mladou kalifornskou firmu PlayerScale, která poskytuje služby vývojářům her pro osobní počítače, tablety či chytré telefony. Finanční podmínky nejnovější transakce nebyly zveřejněny.

Společnost PlayerScale byla založena v roce 2011 a poskytuje služby tvůrcům her, které mají po celém světě až 150 milionů uživatelů. Yahoo ve sdělení o nové akvizici uvádí, že chce v investicích pokračovat a umožnit růst technologiím PlayerScale, píše server Mashable. Šéf PlayerScale Jesper Jensen na webu napsal, že s podporou Yahoo bude jeho podnik schopen urychlit vylepšování svých služeb.

Od červencového nástupu Marissy Mayerové do čela Yahoo získal tento internetový veterán několik začínajících společností. Akvizice firmy Tumblr ale byla zatím největší. Yahoo za blogovací službu zaplatí asi 1,1 miliardy dolarů (přes 22 miliard korun).

Mayerová chce oživit zašlou slávu společnosti Yahoo, a soustřeďuje se při tom na mobilní komunikační zařízení nebo videa. Podle agentury AFP se objevily spekulace, že Yahoo má v úmyslu koupit americkou internetovou službu Hulu, zaměřenou na videa na přání.