Zahájena výstavba nízkoenergetického projektu Krásné Počernice

Developerská společnost Konhefr na základě pravomocného stavebního povolení zahajuje výstavbu nízkoenergetického projektu Krásné Počernice. V jižní části Horních Počernic v Praze 20 tak začíná vyrůstat 43 bytů a jeden rodinný dům. Projekt nabízející i jedenáct bytů v zemi přímo navazuje na obytný soubor Horní Počernice V Lukách, jenž byl společností Konhefr úspěšně dokončen a získal prestižní ocenění „Stavba roku 2008“. Exkluzivním prodejcem projektu je Realitní společnost České spořitelny.

V rámci projektu budou postaveny tři bytové domy s celkem 43 bytovými jednotkami v dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech od 33 metrů čtverečních až do 125 metrů čtverečních. K většině bytů patří terasa či předzahrádka. Soubor doplňuje jeden solitérní dvoupodlažní rodinný dům v dispozici 5+kk a rozloze 260 metrů čtverečních. Dokončení celého projektu je naplánováno na podzim příštího roku. Za architektonickým návrhem stojí ateliér Hlaváček & Partner. Developerem a zároveň generálním dodavatelem celé stavby je společnost Konhefr.

„Projekt je atraktivní nejen lokalitou, ale zejména promyšlenými dispozicemi bytů a důrazem na moderní technologie, které obyvatelům zaručí velmi nízké provozní náklady. Velký zájem o projekt dokazuje vyprodanost předchozích etap. V této etapě bude postaveno jedenáct bytů v zemi, z nichž 5 je prodáno ještě před samotným zahájením výstavby. Zájem je i o standardní byty,“ říká obchodní ředitel Realitní společnosti České spořitelny Miloš Červenka.

Krásné Počernice navazují na předchozí výstavbu nejen lokalitou, ale zejména použitím osvědčených technologií a postupů, které zajišťují kvalitní a komfortní bydlení s důrazem na nízké provozní náklady. Celý projekt je koncipován jako nízkonenergetický, což budoucím majitelům přinese značné úspory. Každý z domů bude vybaven tepelným čerpadlem, které je společně s rekuperací vzduchu zárukou velmi nízkých provozních nákladů. To, že všechny budovy v projektu Krásné Počernice splňují ta nejpřísnější kritéria, dokazuje zisk Průkazu energetické náročnosti budovy typu A, což je nejlepší možné hodnocení.

Horní Počernice se nacházejí na východním okraji Prahy v městské části Prahy 20 a kombinují klidné bydlení v blízkosti přírody s komfortem velkého města. Lokalita nabízí perfektní spojení do centra metropole – vlakem za 20 minut až na Masarykovo nádraží. Nedaleký Černý Most s nákupním a relaxačním centrem a konečnou stanicí metra „B“ je snadno dostupný autem i MHD. Projekt Krásné Počernice je obklopen zelení. Blízký Klánovický les a Xaverovský háj jsou ideální na procházky a sport. Zdejší cyklostezka je vhodná nejen pro cyklisty ale také pro in-line bruslaře. Horní Počernice poskytují veškerou infrastrukturu – poštu, banky, obchody, mateřské i základní školy a navíc gymnázium a střední odbornou školu.