Zájem o internetové aktivity Yahoo má také AT&T

Logo Yahoo

Logo Yahoo Zdroj: CC BY SA 2.0: Neon Tommy via Flickr

Společnost AT&T, která je druhým největším mobilním operátorem ve Spojených státech, má zájem o internetové aktivity Yahoo. Agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje uvedla, že AT&T již učinila nabídku na převzetí těchto aktivit. Společnost Yahoo své základní internetové aktivity nabídla k prodeji v březnu. AT&T se původně rozhodla, že nabídku nepodá. Představitelé AT&T ani Yahoo se ke zprávě nechtěli vyjádřit.

Za favorita je už delší dobu považována společnost Verizon Communications, hlavní konkurent AT&T. Podle zdrojů je sice Verizon favoritem, v prvním kole však nepředložil nejvyšší nabídku.

AT&T má nyní tržní kapitalizaci kolem 237 miliard dolarů (5,7 bilionu korun). Snadno si tak může dovolit konkurovat v aukci. Převzetí internetových aktivit Yahoo by také AT&T pomohlo v konkurenci s Verizonem, který loni koupil firmu AOL a má nyní reklamní technologii a další aktiva, která jsou podobná těm ve vlastnictví Yahoo.

Yhoo

Společnost Yahoo obdržela na své základní internetové aktivity více než deset nabídek. Jejich hodnota se pohybuje v rozmezí od čtyř do osmi miliard dolarů, dodal zdroj Bloombergu. Nabídky posuzují finanční poradci, celý proces by měl pokračovat ještě dva až tři týdny, upozornil další zdroj.

Yahoo patří ve svém oboru k průkopníkům a na konci 90. let to byl dominantní poskytovatel e-mailových účtů zdarma. Firmu ale později dohnala a nakonec i předehnala konkurence.