Zájem o iPhone 7 je v Česku srovnatelný, jako o předchůdce

iPhone 7

iPhone 7 Zdroj: CTK

Zájem o nový iPhone 7 v první den prodeje v Česku byl zhruba srovnatelný nebo mírně vyšší, než u předchozího modelu minulý rok. Obchodníci prodali desítky kusů. K dostání zatím není větší verze iPhone 7 Plus, která by se měla na trhu objevit příští týden. "Ze stávající nabídky byl největší zájem o přístroje s větší pamětí, tedy 128 nebo 256 GB v barvách black a rose gold," uvedla Veronika Exnerová z tiskového oddělení Vodafonu.

Prodejce elektroniky Euronics zaznamenal podle tiskové mluvčí Lenky Mastešové již v rámci předobjednávek zhruba o pětinu vyšší zájem proti iPhonu 6. „Předobjednávky a většinu poptávky v prvních dnech zvládneme pokrýt z první vlny naskladněného zboží, ale jak už avizoval i Apple sám, některé barvy budou hůře dostupné a zákazníci na ně budou muset čekat. Největší nápor zákazníků očekáváme v prvních dnech, tedy i o víkendu a jednoznačně při uvedení vyššího modelu 7 Plus,“ řekla ČTK.

Cena iPhonu 7 začíná na zhruba 21 tisíc korun, u vyšší modelové řady iPhone 7 Plus pak od zhruba 25 tisíc. Nejvyšší varianta iPhone 7 Plus s pamětí 256 GB bude stát přes 31 tisíc. Oproti startu prodeje předchozích verzí iPhonu letos operátoři neorganizovali noční prodej.

iPhone 7 podle expertů neznamená žádnou revoluci, tu má přinést až řada 8. Přístroj je vybaven stereo sluchátky bez tradičního konektoru, je vodě odolný a má delší životnost baterie. Větší verze má fotoaparáty s dvěma čočkami a novým bleskem. Tlačítko „home“ bude citlivé na sílu stlačení, takže výsledek stisknutí se bude lišit podle tlaku. Konkurovat novému iPhonu budou vlajkové lodi značek Samsung, LG nebo Huawei.