Tereza Zavadilová: Čas změn

Nové logo deníku E15

Nové logo deníku E15 Zdroj: E15

Lidé, věci, trendy i události mají různé cykly změn. Političtí reprezentanti stejně jako vrcholoví manažeři se volí na čtyři až šest let, byť jejich skutečné angažmá může trvat mnohem kratší dobu, ale také mnohem déle.

Někde se cykly silně mění v čase – například móda v historii opanovávala uměleckou scénu i několik staletí, nyní se zvládne protočit několikrát za rok. Pračku nebo ledničku lidé mívali doma třeba dvacet let, nyní je dva roky starý mobil prostě starý.

Nedávno prožitá ekonomická krize odkázala na biblických sedm hladových let. Až letos, osmý rok, se ekonomika trochu nadechuje. Některé změny jsou k horšímu, některé k lepšímu – a často je to těžké zpočátku posoudit, neboť špatný začátek neznamená nutně špatný konec. A opačně.

Kompletní grafická obměna

U nás v E15 nyní – těsně před osmými narozeninami titulu – také nastal čas na změnu. Náš deník dnes vychází v kompletně obměněné grafické podobě. Cílem je přinést vám čtenářům nejmodernější deník na trhu. Následujeme nejnovější grafické trendy, vizuální pojetí zpráv jsme zatraktivnili a odlehčili, celková skladba je pestřejší.

Nová podoba titulní strany deníku E15Nová podoba titulní strany deníku E15 | E15

Novým zlomem stran také vycházíme vstříc většímu uživatelskému komfortu těch z vás, kteří nás čtou na tabletech a smartphonech. Změny grafické podoby se ujal zkušený grafik Jiří Bušek. Z průzkumu mezi čtenáři nám vyplynulo, že lidé na deníku E15 oceňují stručné a kvalitní byznysové a politické zpravodajství. To samozřejmě budeme přinášet dál.

Změny ovšem bývají ošemetnou záležitostí, lidé se jim instinktivně spíše vyhýbají. Přitom právě změny jsou jedinou jistotou v našem světě. Tak ať jsou vždy hlavně pozitivní.