Zápisník Lukáše Vojáčka: Na lásku pozor

Alex Salmond a Nicola Sturgeonová ze Skotské národní strany jsou architekty skotského hnutí za nezávislost. Osobní spory bývalých spojenců však nyní mohou nacionalistickou kampaň nadobro pohřbít.

Alex Salmond a Nicola Sturgeonová ze Skotské národní strany jsou architekty skotského hnutí za nezávislost. Osobní spory bývalých spojenců však nyní mohou nacionalistickou kampaň nadobro pohřbít. Zdroj: profimedia.cz

Na svatého Valentýna prý výrazně přibývá finančních podvodů na internetu.
2
Fotogalerie

Nenaleťte romantickým podvodníkům, varují občany před blížícím se svátkem svatého Valentýna britské finanční instituce. Zejména ženy se prý v těchto dnech často stávají obětí šejdířů, kteří předstírají zájem o vztah, jde jim však jen o peníze.

Podvodníci jen za rok 2020 vylákali od zamilovaných v Británii 68 milionů liber, meziročně o pětinu více. Banky proto radí neposílat neznámým nápadníkům vysoké částky a neinvestovat podle jejich rad. Nechat si ukrást srdce a úspory v jediný den není příjemné.

Že láska může být zrádná, se přesvědčila i skotská premiérka Nicola Sturgeonová. Její předchůdce Alex Salmond se očistil z obvinění ze sexuálního obtěžování kolegyň a nyní ji viní, že v souvislosti s kauzou oklamala parlament a pomohla Salmondovu politickému pádu. Rozkol bývalých spojenců může narušit premiérčinu kampaň za nezávislost Skotska. Není nad to vzít si při vyřizování osobních sporů za rukojmí celou zemi.