Zápisník Nguyen Thuong Ly: Trefa do vlastní nohy

Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: Jiří Koťátko

Kreditní karty, ilustrační foto
Šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek
Pirát Jakub Michálek v Otázkách Václava Moravce (3.11.2019)
4
Fotogalerie

Opozice dostala od premiéra Andreje Babiše minulý týden hned několik dárků. Nabízenou munici ale její představitelé odstrčili stranou. Místo toho začali o víkendu štěbetat o Miroslavu Kalouskovi. Že je škůdcem všeobecným a jím založená strana TOP 09 je na pokraji vyhynutí, tvrdí už nejen Babiš, ale i Piráti, lidovci nebo občanští demokraté. Společná koalice je zase tak pravděpodobná jako objevení jednorožce. Kde bují politická ega, ani Letná nepomůže.

Do sebe opět střílí i pražská koalice, která v pondělí řešila snad už stopadesátý spor. Tentokrát jde o projekt STAN a TOP 09 k družstevnímu bydlení. Pirátskému primátoru Zdeňku Hřibovi se nelíbí metodika projektu. Přestože jeho připomínky mohou být zcela legitimní, veřejná přetahovaná členů koalice o pozornost nemůže působit jinak než trapně.

Na Vánoce si letos chystá půjčit peníze půl milionu Čechů. Tolik se jich podle odhadů nechá nalákat na zdánlivé slevy či odložené platby, neboť žijí v domnění, že levný dárek rovná se málo lásky. Kolikrát jde přitom o pokus ublížit sám sobě, zejména když darující skončí v exekuci. Příště raději ponožky.