Akcie, měny & názory Jaroslava Bukovského: Džíny přejí investorům

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Existence legendárních džínů Lee a Wrangler je v sázce. Jejich mateřské firmě VF Corporation, která zároveň vlastní i další známé značky oblečení na českém trhu jako The North Face nebo teniskovou Vans, totiž chřadne byznys.

Naposledy firma koncem týdne zklamala investory loňskou výší tržeb i zisků. Burziáni zareagovali bleskově, akcie VF ztratily během pátku 14 procent a firma samotná tak přišla na hodnotě o bezmála pět miliard dolarů.

Terapií, která by měla vrátit akcionářům ztracenou hodnotu, má být podle manažerů VF intenzivnější využívání internetových prodejních kanálů. Zároveň ukázali manažeři VF stopku další ze svých dosavadních značek oblečení Nautica, která z portfolia značky zřejmě zmizí.

Jak být bohatý? Dočtete se v novém vydání magazínu E15 Premium. K dostání na stáncích, objednávat můžete i zde >>>

Video placeholde

Jak být bohatý - investiční magazín E15 Premium • E15

Lepší byznys má přinést těsnější spolupráce se společností Amazon, zejména značka zimního oblečení The North Face prý trpí tím, že její produkty prodávají s nízkou marží neautorizovaní prodejci.

S Amerikou přitom výrobce legendárních značek už příliš nepočítá, většinu růstu byznysu by propříště měl zařídit zbytek světa. I přes výpadky tržeb se firmě relativně daří, její akcie jsou takřka o polovinu dražší než před rokem.