Daniel Novák: Hlavně klid na práci

Veřejné zakázky

Veřejné zakázky Zdroj: ctk

Trochu jsme to asi před lety přehnali. Asi jsme neměli chtít najednou až tak moc. Možná těch předražených zakázek, cinknutých tendrů a úsluh úředníkům nemuselo být až tolik. Lidem to pak už docela začalo lízt krkem.

O zakázky se zajímal kdejaký pisálek, všichni se smáli karlovarský losovačce, všude to byl samej Mirek Dušín. To bylo tehdy před volbama. Pak přišla Nečasova vláda a holt musela udělat nějaký úlitby.

Klid na práci byl pryč, nový pravidla pro zakázky začaly platit na apríla 2012. A tehdy jsme si řekli: proč by to vlastně nemohl být apríl? Ale přece jen jsme na to nemohli tak zhurta. Chtělo to trochu promyslet a mít plán.

Kocourek rozhodně nebyl žádný neviňátko, ale teprve po jeho odklonu se ledy hnuly. I když byl loňský podzim, začali jsme cítit jaro.

Vyrukovali jsme s tím, že novela zakázkovýho zákona způsobuje podstřelený ceny a odfláknutý stavby. Trocha demagogie v tom byla, ale odezvu to mělo. Na začátku letošního roku jsme přitvrdili.

Stačilo si objednat studii, jak novela brzdí už i růst celý ekonomiky. Ty m…y mediální nám to baštily i s navijákem. A tak jsme Jankovskýho dotlačili k další novele zakázek.

Vláda sice mezitím padla, ale to možná celý věci jen prospělo. V Senátu přišli s pozměňovákem, kterej posunul věci správným směrem a zrušil hodně z těch transparentních blbostí. Senátoři to napříč spektrem odklepli. Mlha určitě problémy dělat nebude. Korupce už nikoho nezajímá, lidi si řešejsvý problémy a místo nás honěj cikány. Zas je klid na práci.

Vítejte zpátky, neveřejné zakázky