Daniel Novák: Rohlík a Wi-Fi

hacker

hacker Zdroj: whitehathacker.info

Jeden z otců zakladatelů internetového supermarketu Rohlik.cz Tomáš Čupr nedávno na Facebooku provalil, že mezi jeho zákazníky patří vedle Karla Gotta i premiér. Na Čupra se vzápětí kvůli zveřejnění osobní informace snesla vlna kritiky. Hájil se tím, že informaci na síti zveřejnil jen pro přátele a nemůže za to, že ji někdo poslal dál.

Když se náckové nabourali do Sobotkovy e-mailové korespondence a Twitteru, vrhli na celou věc s Rohlíkem nové světlo. Čupr totiž možná jen naletěl. Kreditka sice mohla být premiérova, jídlo z e-shopu však mohl spořádat někdo úplně jiný.

Spolumajitel Rohlíku by si měl prověřit, jestli objednávka jménem předsedy vlády neukazuje nějaká zajímavá fakta. Například zda do Strakovky neputovalo 18 lahvinek bílého nebo 88 rohlíků. Bílých, samozřejmě. V době všeobecného hnědnutí je třeba být na bílé pečivo i média opatrný. Takže na stráž! A vítězství zdar!

Na dráze se občas dějí i neskutečné věci. Nejpozději na jaře budou mít railjety a další vlaky Českých drah Wi-Fi připojení k internetu. Jeden si už skoro myslel, že něco takového – podobně se signálem v tunelech metra – ani není možné. Ale pokrok nezastavíš. Jen aby se to čekání do jara ještě nedoplnilo o známé „až zaprší“. A uschne.

Budvar prodal loni nejvíce piva ve své historii a prodej alkoholu z Bohemia Sektu předčil očekávání. Jo, bude líp!