Dušan Kütner: Ty záplavy bych zakázal

Záplavy

Záplavy Zdroj: ctk

Lidé ze sídliště Štěpnice v Uherském Hradišti začali sepisovat petici proti výstavbě protipovodňových valů a zídek, které tam buduje Povodí Moravy. Petentům vadí, že kolem sídliště vzniknou „šeredné betonové zdi“.

Autorům petice lze doporučit exkurzi například do Zálezlic či do Ústí nyní zrovna hodně pod Labem a podle počtu ťukání na čelo od tamních obyvatel zvážit, zda petice není příliš málo a všechny ty povodně nezakázat rovnou a všechny. Stejně jako ty internety.

Každé záplavy dají vzniknout několika „létajícím Grossům“, tedy politikům, kteří se ráno objeví na Kavčích horách, v poledne na jednom zaplaveném místě na jihu, ve tři hodiny v nějaké té zaplavené továrně na severu a večer třeba v rozhlase.

Brífinky, nejlépe několik desítek kilometrů od Prahy, pak svolávají třeba jen dvě hodiny před začátkem. Autor těchto řádek se chtěl jednoho brífinku zúčastnit, ale požadavek na přistavění helikoptéry neprošel. Prý už ministerstvo žádnou nemá.

A na závěr něco k jiné záplavě, záplavě TV seriálů. Asociace amerických scenáristů WGA přišla se žebříčkem 101 nejlepších televizních seriálů založeném na hodnocení ze strany kritiků.

Z této stovky tuzemské stanice dosud ignorovaly tak pětinu, z první desítky téměř polovinu. Mezi 101 seriály pak poněkud překvapivě není ani Vyprávěj ani Ordinace, natož Cesty domů. Asi by to chtělo nějakou Terapii… i když ani ta v žebříčku není.