Glosa Jany Havligerové: Guláš a voliči

Primátoři Brna a Ostravy Vokřál s Macurou a pražský lídr Stuchlík zahájili s Babišem kampaň ANO před komunálními volbami

Primátoři Brna a Ostravy Vokřál s Macurou a pražský lídr Stuchlík zahájili s Babišem kampaň ANO před komunálními volbami Zdroj: Foto Blesk - Martin Přibyl

Tak jsme se konečně dočkali. Nuda prázdnin je ta tam, začíná být živo. Politici se rojí na místech tušených i netušených, znějí úderná hesla. Třeba „otočíme kormidlem“, „rozbijeme klientelistické sítě“. 

To byla malá ochutnávka z kampaně Pirátů. A teď vzorek z celostátně nejpreferovanější partaje: Uděláme Česko bohatší. V Praze s tím začneme gulášem, klobáskami a pivem zdarma, možná přijde i Andrej Babiš. A tak dál a tak dál.

Vyhrát chtějí všichni všude, v metropoli zvlášť. Takže dostáváme zevrubné informace o tom, co nám chybí a čeho se nám dostane. Z médií se dozvídáme, jakých přehmatů se dopustili ti, kterým jsme my voliči dali důvěru před čtyřmi lety. Co všechno v předchozím období udělali a neudělali političtí opozičníci i koaličníci. Jednoduše – my, skoro noví politici, to myslíme dobře. Ale dopadne to jako vždycky. Proč? No protože vy voliči zase určitě dopustíte, abychom i po těchto volbách museli uzavírat koalice. To se pak, dámy a pánové, pro vaše i obecné blaho pracuje těžko.