Šašek provokuje: Každovolební čekání na mesiáše

Šašek

Šašek Zdroj: e15

Nový měsíc, nové nahrávky, nová vládní krize, nové diskuze o pádu vlády, nové řeči o rozpadu koalice, nové spekulace o nových volbách. Už mě to diblení těch, kdo tu jakože vládnou, nebaví ani jako groteska. Vzhledem k tomu, že jinou funkci než zábavní nemá, vláda selhala. A je na čase si to uvědomit.

Tleskal bych, kdyby tu nehrozilo něco mnohem horšího – tedy nové volby. Vůbec se nebojím, že by vyhráli socani ani komunisti. Bylo by to smutné, ale oni by dost brzo pochopili, že vládnout zemi je vlastně celkem těžká práce, která není jen o tom rozkrádání, vzájemném nahrávání a pořádání brífinků pro Českou televizi. Bojím se, že by to celé vlastně dopadlo úplně stejně jako před nějakými dvěma lety, a to z jednoduché matematiky.

Komáry volí pořád titíž, socany také, ODSku jakbysmet, TOPina to uhraje díky odpadlíkům od víry (nebo jen od lidovců?)… a pak tu máme zhruba osm až dvanáct procent z těch 60 procent, co chodí volit z těch cirka 75 procent populace, co může volit, kteří budou kverulovat permanentně a jen čekají na mesiáše. Ten se během každých voleb najde. Jednou to je čtyřkoalice, pak cirkus jménem strana zelených, pak VV. Jen je smutné, že si ten mesiáš neuvědomuje, že to má jen na jedno volební období, protože jeho voliči chtějí „mít pojistku“, volit „třetí cestu“, „alternativu“. Alternativa ale nemůže být ve vládě, nemůže být součástí establishmentu. To je nesmysl. A proto tato smutná voličská skupina by nejraději měla volby každé dva týdny.

Nyní si to konečně naplno uvědomují ostatní vládní strany. Chtějí-li se podobným blamážím do budoucna vyhnout, tady je jediný logický a bezbolestný recept: zakažte volit těm osmi až dvanácti procentům, z těch 60 procent… Protože na tak nicotnou skupinu škodí nějak moc.

…někdo ty nepříjemné věci říkat musí