Zápisník Daniela Nováka: Daně Agrofertu

Agrofert

Agrofert Zdroj: profimedia

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Andrej Babiš
Andrej Babiš
Sobotkova tiskovka k odvolání Babiše: Celý záznam tiskové konference
6
Fotogalerie

Počet stavebních povolení pro obytné budovy v Německu poprvé od roku 2012 klesl. Motor německé hospodářské expanze posledních let se možná trochu přehřál. To čeští stavbaři mají opačné problémy. Stěžují si na nedostatek zakázek, výstavba budov je pro ně jen okrajovým hobby. Ale má to své výhody.Až splaskne realitní bublina, budou připravení.

Ministerstvo financí sestavilo žebříček dvaceti firem, které na dani z příjmu nejvíce plní státní rozpočet. Jsou tam automobilky, banky, telefonní operátoři, pivovar, tabačka a další společnosti. Jeden by čekal, že nebude chybět ani Agrofert. Jenže chybí. Chyba v Matrixu?

Ve středu nastal v dole Darkov na Karvinsku otřes. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Největší otřes ovšem zažívá celé OKD. Ještě se uvidí, jestli úpadek přežijí všichni.

Při koupi aplikace WhatsApp před třemi lety Facebook tvrdil, že nebude schopný automaticky propojovat účty uživatelů sociální sítě a WhatsAppu. Jenže loni WhatsApp uživatelům sdělil, že s mateřským Facebookem bude sdílet mnohem více dat včetně telefonních čísel. Bruselští úředníci následně zjistili, že o možnosti takového propojení Facebook v rozporu se svými proklamacemi věděl už v roce 2014. Facebook si proto od Evropské komise vykoledoval téměř třímiliardový flastr. Buďte první, komu se to líbí.

Video: Připomeňte si tiskovou konferenci Bohuslava Sobotky k odvolání Andreje Babiše: 

Video placeholde
Sobotkova tiskovka k odvolání Babiše: Celý záznam tiskové konference • Zuzana Štíchová, Petr Soukup