Zápisník Daniela Nováka: Směr Chorvatsko

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější letní cíle českých turistů. Právě spustilo kampaň zaměřenou na zdravotní bezpečnost.

Chorvatsko patří mezi nejoblíbenější letní cíle českých turistů. Právě spustilo kampaň zaměřenou na zdravotní bezpečnost. Zdroj: Aleksandar Gospić, Chorvatské turistické sdružení

Hackeři napadli počítačové systémy Správy železnic a Českých drah. Provoz vlaků naštěstí neohrozili.
Čína škrtí spotřebitelské úvěry. Dopadá to i na Home Credit miliardáře Petra Kellnera.
3
Fotogalerie

Hackeři napadli počítačové systémy Správy železnic a Českých drah. Provoz vlaků naštěstí neohrozili. Jeho největším nebezpečím tak nadále zůstává počasí a rozmary zabezpečovacích zařízení.

Čína škrtí poskytování půjček spotřebitelům ze strany nebankovních firem a technologických společností. Zdánlivě odtažitý problém kdesi daleko v říši středu se ale týká i nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a jeho Home Creditu. Čína je pro něj klíčový trh. Nové pořádky tam zatím zasáhly hlavně domácí technologické giganty. Tak schválně, zda i v tomto případě bude platit, že když se dva perou, třetí se směje.

Chorvatsko se už chystá na letní sezonu. Aby se turisté nebáli, spustilo kampaň s motivem zdravotní bezpečnosti. Češi se určitě bát nebudou. A kdyby je náhodou nepustili, zapaří zase na Karlově mostě.