Zápisník Daniela Nováka: Stehlík do Poldovky

Bývalý šéf Poldi Kladno Vladimír stehlík

Bývalý šéf Poldi Kladno Vladimír stehlík

Poldi Kladno
Poldi Kladno
Poldi Kladno
Poldi Kladno
Poldi Kladno
7
Fotogalerie

Firma OIG Power ze skupiny bývalého ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby (ODS) plánuje dodat do řady českých měst dobíječky na elektromobily. Někdejší politik šikovně využívá nadcházejícího rozmachu elektromobility. A jiná důležitá osobnost tomu přizvukuje: „Jsem rád, že i díky českým výrobkům OIG Power dokážeme nabídnout řešení pro domácnosti a nyní i pro města, firmy a developery, které jim umožní řešit podstatu celého problému, tedy přechod ke skutečně bezemisní energetice a dopravě,“ říká Daniel Beneš, šéf skupiny ČEZ. Nebo budoucí premiér?

Chvilku to vypadalo, že by zkrachovalá kladenská Poldi mohla dostat šanci na oživení. Fabriku v dražbě za 261 milionů korun získala firma, u níž nebylo přesně jasné, kdo za ní stojí. A aby té smůly někdejší gigant neměl málo, tak vydražitel nezaplatil. Na konci června se tedy bude dražba opakovat. Možná přijde i Vladimír Stehlík.

Povodí Vltavy hodlá oživit plán na výstavbu nové, již druhé plavební komory u Dětského ostrova. Městská část a různé spolky o tom nechtějí ani slyšet. Protože by na tom prý vydělaly jen firmy vozící na parnících turisty. Navíc lodě smrdí obyvatelům Janáčkova nábřeží pod nos víc než auta. Upřímně: kdo by v takovém prostředí chtěl bydlet v bytu za patnáct milionů?