Zápisník Daniela Nováka: Tesla, Kapsch a Ježíšek

Nejstarší panda v zajetí Ťia-Ťia

Nejstarší panda v zajetí Ťia-Ťia Zdroj: ČTK

Kontejenerové stromky je potřeba na teplotu doma zvykat postupně.
Výběr mýta v Česku je v ohrožení. Stávající provozovatel končí posledního prosince, nový zatím není.
Kirobo Mini
Tesla
5
Fotogalerie

Futuristická továrna americké Tesly na elektroauta a baterie by prý mohla být u Prahy. Vizionář Elon Musk možná vidí i za roh českého územního plánování a sází na to, že sehnat razítka pro stavbu bude možné levou zadní. Nebo se plete. Kolega Jeff Bezos z Amazonu mu může vyprávět.

Teslu za bukem ale už asi větří v německém Wolfsburgu. Volkswagen oznámil snížení počtu zaměstnanců o třicet tisíc, aby získal zdroje na rozvoj elektrických a samořiditelných vozů. Jedním dechem koncern dodal, že tyto investice vytvoří v Německu devět tisíc pracovních pozic. Jestli půjde o místa pro roboty, už VW nedodal.

Antimonopolní úřad zamítl stížnost společnosti SkyToll na prodloužení smlouvy ministerstva dopravy s firmou Kapsch o tři roky. Prý je na tom veřejný zájem. Kdo ví, jestli ne i nějaký další.

Další názory a komentáře čtěte ZDE

Z Prahy má být čínský finanční hub. V Bělehradě bude mít Bank of China hlavní evropskou pobočku. Čínský finanční konglomerát Fosun International pořídil podíl v největší portugalské bance. Příchod prvních pand po Nové hedvábné stezce se očekává napřesrok.

Nakonec Vánoce. Obchodníci se s mediální komunikací můžou přetrhnout, e-shopy vozí zdarma, na Černý pátek prý půjde nakoupit téměř za nic. Skončí to tak, že dárky místo Ježíška bude nosit dron. A ještě za to zákazníkovi zaplatí.