Zápisník Davida Vagadaye: Ostudná Marksová

Michaela Marksová a Bohuslav Sobotka

Michaela Marksová a Bohuslav Sobotka Zdroj: ČTK

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová
Michaela Marksová
Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová
4
Fotogalerie

Dobrotivou mámu všech pracujících i nepracujících Michaelu Marksovou rozhořčilo nové vedení Středočeského kraje, které zrušilo proplácení žákovského jízdného. Marksová jejich krok v rámci politického boje označila za ostudný. Ministryni za ČSSD vůbec netrápí, že kvůli různým plošným dávkám mohou chybět peníze někde jinde.

Marksová by se možná mohla projet po skvostných středočeských silnicích nebo narvanými autobusy a vlaky, u nichž by neškodilo posílení. Ale je jasné, že ve svém ministerském „bouráku“ nějakou tu nerovnost řešit nemusí a plné dopravní spoje vidí jen zpoza kouřových skel. A vlastně od ní nemůžeme čekat nic lepšího. Zastupuje přece partaj, která vyjma uplácení širokých voličských vrstev z veřejných prostředků nikdy žádný jiný program neměla.

Ostří investigativci z Babišovy MF Dnes přišli s objevem: manželka sociálnědemokratického šéfa sněmovny Jana Hamáčka Kamila má podíl ve firmě, která vyinkasovala 300 tisíc korun od krajů vedených hejtmany ČSSD. Hamáčkova žena nicméně popřela, že za peníze lobbovala.

Od novin Andreje Babiše je však zájem o paní Hamáčkovou kouzelný, když vezmeme v potaz, že magnátovy podniky inkasují na dotacích miliardy a po jeho vstupu do vlády dotační proud ještě sílí. No a pak nesmíme zapomenout na těch slavných padesát „míčů“ pro Čapí hnízdo, že. Ale znáte ten vtip: všeci kradnú, jen já čerpám.