Sobotka tvrdě zaútočil na Babiše a jeho Lidové noviny

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) Zdroj: ČTK

Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére (24.11.2016)
Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére (24.11.2016)
Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére (24.11.2016)
Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)
5
Fotogalerie

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se nebývale ostře pustil do ministra financí Andreje Babiše (ANO). Novináře jeho médií ve svém příspěvku na Facebooku označil za „předpo*rané“ kvůli úpravě jeho citace, ve které ministra kritizuje za EET.

Jako důvod rozhořčení Sobotka udává úpravu svého tweetu, který zveřejnil po středeční koaliční radě, během které Babiš oznámil, že chce výjimky v některých případech v rámci elektronické evidence tržeb. V původním tweetu premiér uvedl: „Strašná metoda práce ministra financí Babiše. Sedm dní před startem EET přinese na koaliční radu další změny. Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?“

„Novináři Lidových novin text tweetu kreativně zredukovali a vyškrtli v něm přímou kritiku jejich majitele Andreje Babiše. Můj tweet zkrátili a otiskli takto: Sedm dní před startem EET přinese na koaliční radu další změny. Opravdu mají poplatníci tohle zapotřebí?“ zlobil se premiér. A nezapomněl se sprostě opřít do Babišových zaměstnanců.

„To jsou opravdu ze svého majitele tak ƒ‚předpo*raní‘, že škrtají automaticky z textu všechno, co by ho nedejbože mohlo rozčílit? Asi nejsem sám, komu to připomíná autocenzuru, jaká tu fungovala před rokem 1989,“ napsal premiér a zdůraznil Babišův střet zájmů. „Ve veřejném prostoru se vede diskuse, zda Babišova koncentrace politické, finanční i mediální moci je rizikem pro naši demokracii a férovou politickou soutěž. I na tomto konkrétním případu je patrná zřejmá odpověď,“ doplnil.

Zbytek textu čtětě zde >>>