Zápisník Dušana Kütnera: Hipster jako hipster

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Ilustrační foto
2
Fotogalerie

Americký časopis MIT Technology Review vydal studii, podle které mají všichni hipsteři nejen podobné zvyky, ale jsou si i nápadně vizuálně podobní. Jako ilustraci použil fotografii chlápka ve flanelové košili a s pletenou čepicí na hlavě. 

Jeden z hipsterů se ve fotce poznal a začal magazínu vyhrožovat žalobou, že bez svolení použili jeho podobiznu. Časopis to ověřil a zjistil, že na fotce není stěžovatel, ale placený model. Závěr? Šéfredaktor titulu se mohl právem pochlubit, že lepší důkaz o stejnosti hipsterů, kteří se evidentně nedokážou sami rozlišit od jiných, nemohli získat.

Seriál Most! zaujal nejen diváky, ale i odbornou veřejnost. Projektu České televize se tak bude věnovat i květnová marketingová konference Content First. Zástupce veřejnoprávní stanice na ní popíše, jak se pracuje na sociálních sítích s něčím, co se možná nečekaně stalo během pár dní fenoménem. Snad aby ČT na chvíli přestala seriály vyrábět a dala si pauzu, protože příběhy Luďana a spol. jen tak něčím nepřebije.