Zápisník Jany Havligerové: Cena za důvěru

Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: ČTK

Předběžný účet za vládní koalici je na světě. Ministři ČSSD budou požadovat, aby se výdaje státu napřesrok zvýšily o dalších zhruba dvacet miliard korun. Ano, smyslem politiky je vládnout a vždycky to bylo a je něco za něco. Pozadu nezůstávají ani komunisté. Znovu útočí na ministra dopravy Dana Ťoka. Kvůli tomu, že vyměnil většinu dozorčí rady Českých drah. Šéf strany Vojtěch Filip změnu označil za vážné ohrožení existence národního dopravce a připomněl, že KSČM na Ťokův odchod z funkce tlačila už před delší dobou. Podruhé už bych nerad prohrál, uvedl Filip. Vládo, pozóór – kupředu levá!

Tomio Okamura opět zvítězil a stal se předsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie. Na sobotní volební konferenci v Praze neměl protikandidáta. Bezpochyby proto, jak zdůraznil místopředseda a šéf poslaneckého klubu hnutí Radim Fiala, že SPD pod vedením Okamury „veslovalo vstříc politickým úspěchům“. Tak určitě. Přes rozpad Úsvitu z opozice do opozice.

Časopis dTest podrobil zkoumání kuřecí maso. Testy kromě salmonely odhalily u prsních řízků z kura i další bacily nebo přílišné množství vody. Z jedenácti analyzovaných vzorků dopadly nejhůře produkty Vodňanské drůbeže, firmy spadající pod koncern Agrofert. Salmonela se nacházela ve třech z pěti testovaných. No nic, chybička se vloudí. Bude líp.