Zápisník Jany Havligerové: Konečně máme spojence

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček při tiskovce na Hradě

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček při tiskovce na Hradě Zdroj: Foto Blesk - Jakub Poláček

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček při tiskovce na Hradě
Ministerstvo obrany
3
Fotogalerie

Vojenská rozvědka nejspíš dostane rozsáhlé pravomoci, aby mohla nahlížet do našich počítačů. Vláda návrh schválila, nicméně premiér Sobotka má podmínku. Ministerstvo obrany by mělo přesvědčit poslance, že rozvědčíci nehodlají špehovat uživatele internetu. 

„Požádali jsme ministra obrany, aby nás ujistil, že nebude docházet k možnému narušování nebo ohrožování soukromí,“ řekl po koaličním jednání předseda vlády. S takovým zastáním můžeme být v klidu.

Hradní mluvčí je skutečně pohotový muž. Prezident Trump oznámil, že osoby pocházející ze zemí, u nichž existují obavy z terorismu, mají zakázaný vstup do země na příštích 90 dnů a pro občany Sýrie toto nařízení platí až do odvolání.

Ovčáček okamžitě přispěchal a příkaz objasnil: „Pan prezident (myšleno Zeman) se dlouhodobě vyjadřuje proti přijímání muslimských migrantů. Bezpečí občanů ČR je prioritou. Nyní máme spojence v USA.“ Ještěže tak. Jinak by se muslimští migranti z Ameriky hrnuli dál do Česka ostošest.

Činí se i lokální politici. Ti z Prahy 3 si vzali pod křídla farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad. Nově je bude provozovat Správa zbytkového majetku, firma, jejímž jediným akcionářem je třetí pražský obvod. Dosud měla na starosti správu bytových a nebytových prostor města. Tak o nájmech nejspíš něco ví, stačí je vyšroubovat a zisky jsou v kapse. Jestli se to farmářům nebude zamlouvat, obchodní řetězce jistě zaskočí.