Zápisník Jany Havligerové: Na kdyby Babiš nedá

Hnutí ANO si k šestým narozeninám nadělilo koaliční smlouvu se socialisty. Jeho šéf Andrej Babiš věří, že členové ČSSD ve vnitrostranickém referendu koaliční vládu podpoří. Je mu patrně nad slunce jasné, že pro ČSSD je výhodné být ve vládě s úspěšným hnutím ANO. Ještě sice musí dohodnout také toleranční patent s KSČM, ale námitky komunistů, kterým se nelíbí formulace programového prohlášení kabinetu stran zahraničních misí, jistě obratem vyřeší. Tak se hlavně Babiše neptejte, co by bylo, kdyby… Takových otázek už má dost.

Tomio Okamura odmítá návrhy Pirátů na legalizaci drog. Na Facebooku se svěřil, že si vybavuje vzpomínku, jak se mu feťák a předseda Pirátů Ivan Bartoš pokoušel neúspěšně před svědky drogy nabízet. Údajná nabídka se podle něj uskutečnila při jejich prvním setkání v hotelu Baťov v Otrokovicích ve Zlínském kraji. Pane předsedo Bartoši, sice to popíráte, ale pro jistotu: Nedělejte to! Už teď si Tomio u soudu stěžuje na přezdívku Pitomio. Kdo ví, co by dělal oblbnutý drogami.

Hokejový šampionát v Dánsku, tenis v Madridu, tuzemská fotbalová liga – všechno se teď podle sportovkyň, sportovců i sportovních komentátorů hraje nahoru dolů. Nevíte někdo, proč se v tomhle století ledové plochy, kurty a hřiště stavějí do kopce?