Zápisník Jany Havligerové: Nové objevy poslanců

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek na jednání Poslanecké sněmovny

První místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek na jednání Poslanecké sněmovny Zdroj: ČTK

Zbyněk Stanjura (ODS)
Místopředseda Pirátů Jakub Michálek
Pirát Jakub Michálek ve Sněmovně
Pirát Jakub Michálek během debaty při návrhu na vyslovení nedůvěry vládě (23.11.2018)
5
Fotogalerie

Zvyšování daní, které hodlá s podporou komunistů prosadit vládní ANO a ČSSD, ve sněmovně hned tak neprojde. „Nebudeme rychle a radostně hlasovat pro zvyšování daní,“ říká nejen za svou stranu, ale celou pravicovou opozici šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura. Takže středeční mimořádná schůze dolní komory parlamentu, druhá v pořadí, nejspíš zase bude marná. Tenhle balíček si vláda pod vánoční stromeček nejspíš nedá.

Sněmovní diskuze přináší i nové objevy. Podle předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka má „ODS v genech, že když je volební kampaň, tak slibuje, že bude snižovat daně. Když vládne, tak daně vždy zvyšuje, a když je v opozici, tak vždy navrhuje snížit daně“. Andrej Babiš pro změnu o ČSSD hlásá, že má „v genech utrácení“. Anoisté si buď musejí povinně opakovat biologii, anebo prošli školením o dědičnosti. Nebo se Faltýnek jen opičí po šéfovi.

A když už jsme u školení. Komunikační trénink se rozhodl absolvovat člen Pirátů Jakub Michálek, kterého někteří spolustraníci nařkli ze šikany a bossingu. Napříště chce být vůči kolegům více vnímavý. Je ale otázka, zda je to na kurz, nebo na léčení.