Zápisník Jany Havligerové: Vzhůru do zimního času

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) po zveřejnění výsledků krajských voleb

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) po zveřejnění výsledků krajských voleb Zdroj: čtk

Bohuslav Sobotka a Michal Hašek (oba ČSSD)
Michal Hašek po svém vstupu do řad poslanců složí mandát hejtmana. Ke stejnému kroku vyzývá i ostatní hejtmany ČSSD, kteří byli zvoleni do parlamentu
Michal Hašek vyzývá Bohuslava Sobotku, aby dal funkci k dispozici
Zleva místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach, statutární místopředseda strany Michal Hašek a předseda poslaneckého klubu Jeroným Tejc vystoupili 31. října v Lidovém domě v Praze na briefingu po zasedání grémia ČSSD.
Kandidát na ministra. Pokud sociální demokratévyhrají volby, pro jihomoravského hejtmanaMichala Haška má Jiří Paroubek připraveno křesloministra zemědělství
13
Fotogalerie

Michal Hašek, bývalý jihomoravský hejtman, soudí, že na stranickém sjezdu – uskuteční se příští rok na jaře – by se nemělo měnit vedení sociální demokracie. Jak říká, přepřahat šest měsíců před parlamentními volbami v osobě premiéra a předsedy strany je nesmysl. Ve sněmovních volbách by ovšem ČSSD měla získat pětadvacet procent. Aha, takže přepřahat se bude na podzim, na mimořádném sjezdu strany. 

Lidí, o kterých se hovoří jako o možných kandidátech pro příští volbu prezidenta, přibývá jako hub po dešti. Možná by bylo nejjednodušší vyhlásit termín, kdy se všichni soustředí v podhradí, a kdo ten kopec vyběhne jako první, má tu funkci mít.

Sněmovna schválila novelu zákona o vinařství a vinohradnictví. S jediným cílem, omezit dovoz a prodej sudového vína. Nebudeme si nic nalhávat, kvalita vína v tuzemsku se tím nijak radikálně nezvedne. Nejenže se pořádně neví, co si nosí domů ti, kteří si dávají víno stáčet do PET lahví, ono není ani stoprocentně jisté, co je v lahvích řádně označených etiketou.

V neděli nás čeká přechod na zimní čas. Objasněme si, proč celé martyrium střídání časů absolvujeme. Hodnota roční úspory elektřiny představuje necelou tisícinu procenta HDP, tedy asi třicet milionů korun. Pokud jde o pracovní dobu, získáme přibližně tolik, co bychom vydělali tím, že bychom za celý rok pracovali o minutu déle.