7 skvělých rad, které nakopnou vaši firmu. Bez nich to nikam nedotáhnete!

7 skvělých rad, které nakopnou vaši firmu.  Poznejte je přes naši galerii

7 skvělých rad, které nakopnou vaši firmu. Poznejte je přes naši galerii Zdroj: Shutterstock

Zjistěte maximum informací o své konkurenci. Díky tomu dokážete předvídat její další kroky
Kdo pečuje o své zaměstnance, má napůl vyhráno. Dobrá společnost se bez kvalitních lidí neobejde
Svým partnerům posílejte gratulace k narozeninám. Udržovat blízké vztahy se vám vyplatí i ekonomicky
Marketingová strategie musí být svěží a originální. Tentokrát se odvažte
Vždy reaguje co nejrychleji. Díky tomu vás změny na trhu nepřeválcují
9
Fotogalerie

Dnešní doba je nejistá. Úspěch nepřijde jen proto, že si ho přejete. Jděte mu naproti. Díky těmto 7 radám váš byznys pořádně pošlape. Co potřebujete vědět?

Pracovat od rána do noci není cesta. Dělejte raději správná rozhodnutí, která vaši firmu dovedou k úspěchu.

1. Poznejte svého nepřítele

Představte si podnikání jako šachovou partii, kde je vaším soupeřem váš konkurent. Když odhadnete jeho další tah, jste o krok blíž výhře. Potřebujete znát jeho silné a slabé stránky. Vyhodnoťte, v čem máte navrch a čím se od sebe lišíte. Uvědomte si, co je vaší přidanou hodnotou. Na tom postavte svou strategii. Unikátnost je zapamatovatelná a má velkou šanci uspět.

Zjistěte maximum informací o své konkurenci. Díky tomu dokážete předvídat její další krokyZjistěte maximum informací o své konkurenci. Díky tomu dokážete předvídat její další kroky | Shutterstock

Sami konkurenci neporazíte. Koho k sobě budete potřebovat?

2. Nepřehlížejte ty nejdůležitější 

Hlavním motorem celé firmy jsou vaši zaměstnanci. Pokud jim budete naslouchat a věnovat dostatečnou pozornost, váš byznys pojede jako namazaný stroj. Investujte do jejich rozvoje. Efektivní spolupráci a kreativitu posílíte pravidelnými školeními a teambuildingy. Dobře motivovaný tým si poradí i se zapeklitými problémy.

Kdo pečuje o své zaměstnance, má napůl vyhráno. Dobrá společnost se bez kvalitních lidí neobejdeKdo pečuje o své zaměstnance, má napůl vyhráno. Dobrá společnost se bez kvalitních lidí neobejde | Shutterstock

Bez jaké další rady se neobejdete?

3. Láska zachrání váš byznys

Nejen vaši zaměstnanci si zaslouží láskyplné zacházení. Udržovat dobré vztahy se vyplatí taky s dodavateli, distributory a konkurencí. Spolupráce vás zachrání v krizových situacích a taky vám přihraje nové příležitosti. A nezáleží na tom, jestli jste v pravidelném kontaktu s firmami na rohu ulice nebo v zahraničí.

Svým partnerům posílejte gratulace k narozeninám. Udržovat blízké vztahy se vám vyplatí i ekonomickySvým partnerům posílejte gratulace k narozeninám. Udržovat blízké vztahy se vám vyplatí i ekonomicky | Shutterstock

Věděli jste, že…

obchodováním se zahraničními firmami a fixací kurzu koruny se chráníte před finančními ztrátami? S partnerem, jako je Citfin, získáváte jistotu, i když je trh v pohybu. Odborníci radí zafixovat aspoň polovinu příjmů nebo výdajů v cizí měně. 

Díky čemu ještě ušetříte své peníze?

4. Okouzlete svou jedinečností

Vybudujte si love brand, který se zapíše do srdcí zákazníků. K tomu potřebujete kvalitní marketing. Peníze, které do něj vložíte, se vám v ideálním případě násobně vrátí. Nejde ale jen o umění být vidět, ale především o umění zaujmout. Buďte originální. Předávejte hodnotné informace a zapůsobte na emoce svých zákazníků. Díky tomu budou motivovanější využít vaše produkty nebo služby.

Marketingová strategie musí být svěží a originální. Tentokrát se odvažteMarketingová strategie musí být svěží a originální. Tentokrát se odvažte | Shutterstock

Co dalšího si pohlídejte?

5. Buďte rychlejší než gepard

Rychlost je tajemství úspěchu. Trh běží jako o závod. Ten, kdo s ním neudrží krok, prohraje. Zajímejte se o nejnovější trendy. Jinak vás konkurence převálcuje a vaši zákazníci na vás ve vteřině zapomenou. Co uděláte proto, aby se to nestalo?

Tip: Abyste mohli lépe plánovat celkové náklady, zafixujte si korunu k euru se společností Citfin. Tato vychytávka vám klidně ušetří i statisíce korun.

Vždy reaguje co nejrychleji. Díky tomu vás změny na trhu nepřeválcujíVždy reaguje co nejrychleji. Díky tomu vás změny na trhu nepřeválcují | Shutterstock

Následující radu řada firem opomíjí. Vy to ale nedělejte! 

6. Opusťte staré známé pro nové

Držet se zuby nehty zajetých kolejí vás může stát budoucnost. Nabízejte novinky, které zvednou další vlnu zájmu. Dejte svým nápadům šťávu, ať už jde o nový produkt nebo službu. Nezapomínejte ani na technologie. Nebraňte se automatizovaným systémům, které udělají půl práce za vás. Čas využijte k vymýšlení kreativních nápadů.

Strojové učení pomůže každé firmě. Investujte do programů, které  udělají část práce za vásStrojové učení pomůže každé firmě. Investujte do programů, které udělají část práce za vás | Shutterstock

Zajímá vás naše poslední tajná rada? Čtěte dál.

7. Dělejte chytrá rozhodnutí, díky kterým ušetříte

Stabilitu vaší firmy můžou narušit měnové výkyvy. V dnešní době se předpokládá, že koruna oslabí. Dovážející malé a střední firmy ponesou celou váhu slábnoucí koruny. Prakticky jediným řešením pro vývozce i dovozce je zajistit si kurz koruny forwardem.

Udržte stabilitu vaší firmy, i když se trh hýbe. Zajistěte si kurz koruny forwardemUdržte stabilitu vaší firmy, i když se trh hýbe. Zajistěte si kurz koruny forwardem | Shutterstock

Pokud objednáte zboží dnes s dodávkou za půl roku, můžete se spolehnout na kurz, který jste si sjednali na začátku. Díky tomu si lépe naplánujete své výdaje a nepřekvapí vás výkyvy trhu.

Chcete svou firmu připravit na každou situaci? Spolehněte se na zkušeného partnera, jako je Citfin, a udržte svou firmu na pevných základech.

Citfin