Hlasité sousedy nově zastaví protihlukové dveře

Zdroj: HT DVEŘE s.r.o.

Říká se, že ticho léčí. Své o tom ví rozhodně každý majitel bytu. Kroky na chodbě a rozhovory sousedů dokážou totiž pěkně znepříjemnit bydlení. Jak se zbavit hluku jednou provždy? Rozhodně nejprve zkuste domluvu a pokud nezabere, nezbyde vám nic jiného, než sáhnout po řešení po vlastní ose.

Odhlučnění dveří nefunguje

Spousta domácností se uchýlí ke snaze o odhlučnění dveří. Jde ale o nákladné a neefektivní řešení, které jim akorát zahraje na nervy. Dveře se totiž musí nejdříve vysadit, pak je aplikována protihlukové izolace a také se přidává čalounění na stranu, ze které přichází zvuk.

A co si budeme povídat, kožené čalounění nevypadá pěkně opravdu nikdy. Potěší maximálně vaše domácí mazlíčky, kteří si o ně můžou brousit drápky nebo ho vesele okusovat. Jestli si chcete být jistí, že peníze dobře investujete a nevyhodíte z okna, pak raději na vaše stávající dveře zapomeňte.

Proč protihlukové dveře?

Čalounění už je zapomenuto. A řešení situace? Jednoduché –⁠ pořiďte si protihlukové vchodové dveře do bytu a nenechte se rušit. Jako vstupní dveře do bytu protihlukové se označují ty, u kterých se testuje průchod zvuku.

Díky jejich označení pak zjistíte, kolik decibelů jsou schopné pohltit. Správné protihlukové dveře mají dvojité těsnění a patentované materiálové složení dveřního křídla. Dokáží tak tlumit venkovní zvuky o síle až 43 dB. Proto lidé často hledají právě protihlukové dveře 43 dB. Hluk z běžných činností jako chůze po schodech, jedoucí výtah nebo hovory sousedů se do bytu tedy nedostane a z domácnosti se opět stane oáza zaslouženého klidu.

HT DVEŘE s.r.o.

2v1 protihluk a bezpečí

Rozhodli jste se, že už vás hluk opravdu nebaví a pořídíte si kvalitní vchodové dveře do bytu protihlukové? Při jejich výběru si dejte pozor na certifikát a také bezpečnostní třídu. V dnešní době je to totiž už standard, který by měl mít každý.

Platí přitom, že třída 3 vaši domácnost spolehlivě ochrání nejen proti hluku, ale i nezvaným  návštěvníkům v podobě lupičů. Příjemným bonusem je pak protipožární odolnost, kterou opravdu kvalitní dveře také disponují.

Poraďte se s odborníky

Bojíte se vybrat protihlukové dveře sami a raději byste se s někým poradili? Nebojte se obrátit na odbornou společnost, která se na dodávky a montáž těchto dveří dlouhodobě specializuje. Budete mít stoprocentní jistotu, že dveře splní to, co jste od nich očekávali. A zároveň se o nic nebudete muset starat. Dobrá firma vám dveře komplet dodá, profesionálně namontuje a postará se o případný servis.

Nákup hlavně neodkládejte, ať se zbytečně netrápíte, když můžete žít v klidu a pohodě. Instalace protihlukových dveří zabere jen pár hodin a pak už sousedy nemusíte vůbec řešit.