Práce generálního ředitele je překážková dráha i vášeň

Jan Birčák

Jan Birčák Zdroj: el nino parfum, s.r.o.

7
Fotogalerie

Síť internetových parfumérií el nino parfum na jaře roku 2022 oznámila příchod nového generálního ředitele. Tato významná pozice byla svěřena do rukou Jana Birčáka, muže, jenž má s firmou nemalé cíle. Jak se mu v nové funkci daří a co vše firmu a zákazníky parfumérie čeká v roce 2023, se můžete dočíst v našem výročním rozhovoru.

Jakým způsobem jste začal spolupracovat s firmou el nino parfum?

Do firmy el nino parfum jsem přišel ze společnosti COTY, což je jeden z největších výrobců parfémů na světě. Jelikož el nino parfum patří dlouhodobě k největším firmám nabízejícím kosmetické produkty v České republice, znám se s jejími majiteli již od jejího založení. Spolupracoval jsem s nimi nejdříve jako dodavatel a po 22 letech na straně korporace jsem se rozhodl přejít na druhou stranu barikády a pomoci společnosti el nino parfum v dalším fungování.

Musela to být pro vás výzva. Nelitujete?

Jak jsem již zmiňoval, strávil jsem v korporaci 22 let a nyní si užívám práci ve firmě, která se rozvíjí, je dynamická a privátně vlastněná. Flexibilita, osobnější přístup a rodinné prostředí se dají považovat za balzám pro každého, kdo strávil delší dobu v korporaci.

Jak zpětně hodnotíte uplynulý rok?

Uplynulý rok byl velice dynamický a zajímavý. Musím zmínit, že i přes to, jak dlouhou minulost má společnost el nino parfum již za sebou, náleží jí obrovský potenciál. Minulý rok nemohu hodnotit jinak než kladně.

Jak při těchto velkých myšlenkách a projektech dokážete relaxovat?

E-commerce je pro mě koníčkem i vášní, nicméně pouze pro práci člověk žít nemůže. Mám skvělou rodinu, ženu a dva dospívající syny, se kterými se věnujeme sportovním aktivitám, cestování a běžným rodinným záležitostem. Taková naše specifická rodinná „libůstka“ je starost o rekreační areály. Nyní ve volném čase zachraňuji bývalý dětský tábor, do kterého jsem sám jako malé dítě jezdil.

Chystají se aktuálně nějaké nové projekty?

V tomto roce poprvé využijeme plné kapacity nového skladu, což znamená naprosto klíčový okamžik v historii firmy, protože budeme moci výrazně rozšířit portfolio a nabídnout našim zákazníkům kompletní spektrum výrobků a značek. Budeme také absolvovat autorizaci dalších předních světových značek, což s sebou přináší ještě lepší výběr, propagaci, novinky, poskytování služeb našim zákazníkům. Zároveň nás koncem roku 2023 čeká dvacetileté výročí společnosti el nino parfum a já věřím, že ho budeme moci oslavit krásnými čísly a dobrými výsledky.