Program na faktury usnadní podnikání

Zdroj: pexels

Jsou podnikatelé, kteří fakturací tráví hodiny měsíčně. Vystavení faktury pro ně znamená vypisování údajů o zákazníkovi, přidávání položek a cen, neustálé kontrolování a strach, že na něco zapomněli nebo při opisování udělali chybu. A pak jsou tu podnikatelé, kteří používají fakturační program. Buďte jimi také.

Vystavujte faktury bez chyb a na pár kliknutí

Představte si, že zadáte pouze:

●      IČ klienta,

●      položku, tedy zboží či službu, kterou fakturujete,

●      částku, kterou má zákazník zaplatit.

Všechno ostatní program doplní za vás. A můžete jít ještě o krok dál. Do programu si nahrajete ceník s produkty a adresář s kontakty na vaše odběratele. Při vystavování faktury už je jen naklikáte ze seznamu a máte hotovo.

Díky tomu máte jistotu, že neuděláte chybu při přepisování a na nic nezapomenete – na rozdíl od neaktuálních šablon na internetu budete mít faktury vždy podle zákona. Program za vás správně spočítá DPH, ale také ověří solventnost klienta.

Mějte dokonalý přehled o podnikání

Protože všechny faktury vystavujete v jednom programu, máte v něm i dokonalý přehled o tom, jak si vaše podnikání vede. Data si zobrazíte v tabulce i grafu, za různá časová období.

Víte,

●      kolik jste vyfakturovali,

●      kolik vám přišlo na účet

●      a kolik jste zaplatili.

Pohromadě máte všechny doklady, což se hodí i při podávání daňového přiznání.

Usnadněte si spolupráci s účetní

Fakturační program můžete propojit s účetním programem. Všechny doklady tak snadno předáte účetní bez nutností je posílat ručně e-mailem.

Fakturační program lze propojit například s:

●      bankou, aby pároval platby s doklady a hlídal uhrazení v termínu splatnosti (případně poslal zákazníkovi upomínku),

●      CRM systémem, aby se do něj přenášela data o zákaznících bez nutnosti ručního přepisování,

●      e-shopem, aby zákazníkům vystavil a poslal fakturu ihned po objednání.

Vystavujte faktury, které vypadají dobře

Faktury musí být správně, ale mohly by i dobře vypadat. To fakturační program také zařídí. Vybrat si můžete z připravených vzorů pro různé druhy faktur, nebo si je upravit podle sebe – třeba do barev své značky nebo i s logem a podpisem.

Vyzkoušejte si program na faktury zdarma. Například v českém programu iDoklad máte v bezplatné verzi na dva měsíce přístupné všechny funkce. Důkladně otestujete, co všechno umí, a pokud se vám zalíbí, přejdete na placený tarif.