Zafixujte si vysoké výnosy i v době ekonomických změn

Zdroj: RONDA INVEST a.s.

Doba plná dynamických ekonomických změn, jakkoli děsivě může působit, bývá skvělou příležitostí pro otočení situace ve váš prospěch. Je však nutné jednat rychle. Jak si efektivně zajistit pasivní příjem v období padajících úrokových sazeb a ustupující vysoké inflace?

Ať už jste zkušený investor nebo úplný začátečník, ve vašem investičním portfoliu by neměly chybět produkty s fixními výnosy. Může jít o jednu z posledních příležitostí vytěžit maximum z dlouhodobě vysokých úrokových sazeb, které ČNB od poloviny roku 2022 držela na 7% hladině.

Porazit inflaci lze i s minimálním rizikem

Pokud preferujete konzervativní investiční příležitosti a nechcete podstupovat vysoké riziko ztrát, jste na správné adrese. Česká P2B investiční platforma RONDA INVEST nabízí možnost mikroinvestic do nemovitostí, u kterých lze zafixovat výnos na více než 2 roky dopředu. V českých korunách se jedná až o 9% roční výnos, v eurech pak až 7,5%. Mluvíme zde o investování do úvěrových pohledávek zajištěných nemovitostmi. Snadnější způsob poražení inflace a překonání výnosnosti spořicích účtů snad neexistuje.

Volte partnery, kterým svěříte vaše drahocenné úspory, obezřetně. Ronda je na trhu od roku 2017. Úspěšně rostla navzdory nepříznivým podmínkám úvěrového a realitního trhu v posledních letech. A to jak v objemu poskytnutého financování lokálním SMEs a počtu aktivních investorů na platformě, tak i jimi zainvestovaného obnosu peněz. Celkem si zde investoři, kterých je přes 3200, vydělali přes 152 milionů korun.

Za vznikem společnosti stojí renomovaní podnikatelé Vladimír Komár ze skupiny Alphaduct a Gabriel Kovács ze spořitelního družstva Citfin. A co vypovídá lépe o důvěryhodnosti Rondy než její dosavadní 100% úspěšnost ve vyplácení veškerých zainvestovaných peněz i získaných výnosů investorům? Stav úvěrového portfolia je doposud bez ztráty kytičky.

RONDA INVEST a.s.

„Za 6 let našeho působení na trhu jsme profinancovali přes 200 projektů v celkové sumě přesahující 2 miliardy korun. Základní je pro nás individuální přístup a osobní vztah s každým z našich klientů. Věříme, že flexibilita a rychlost je pro naše úvěrové klienty zásadní. Za žádné situace nejsme ochotni ustoupit z nastavených standardů. Náš tým úvěrových specialistů společně s risk manažery detailně prověřují platební morálku, hodnotu zástavy a rizikovost podnikatelského záměru každého klienta. To, aby naši zákazníci dokončili své projekty, bezproblémově splatili poskytnutý úvěr a aby investoři, kteří se na úvěrech participovali, dostali včas své peníze, je pro nás nejvyšší prioritou,“ uvádí Lukáš Blažek, obchodní ředitel RONDA INVEST.

Základním principem P2B platformy je, aby firmy díky poskytnutým úvěrům rostly a investoři bohatli. „Podnikatelům v Česku a na Slovensku poskytujeme vždy úvěry zajištěné nemovitostmi – zpravidla pro rozvojovou činnost. Trváme na zajištění nemovitým majetkem, jelikož se jedná o nejstabilnější aktivum, co se uchování hodnoty týká. Ke každé zástavě máme sjednaný notářský zápis se svolením k vykonatelnosti. Ten by v případě nesplácení závazků dlužníkem urychlil proces vymáhání,“ doplňuje Lukáš Blažek.

RONDA INVEST a.s.

Díky těmto kritériím a standardům jsou investoři u Rondy maximálně krytí vůči potenciálním rizikům spojeným s investicemi. Začít lze již od tisíce korun nebo padesáti eur. Potěší i fakt, že nejsou požadovány žádné vstupní ani pravidelné poplatky. Od zhodnocování úspor na této platformě vás dělí pouze registrace, která však nezabere více než 5 minut a celý proces je navíc velmi intuitivní.

Držíte své úspory v eurech?

Právě teď je víc než kdy dříve nutné následovat zlaté investorské pravidlo o nezbytnosti diverzifikace portfolia, a to i mezi odlišné měny. S hlasitějšími diskuzemi o přijetí eura za národní měnu je čas se pojistit i před takovou situací. Čím rozmanitější investiční prostředky využíváte, tím má váš kapitál větší šanci na úspěšné zhodnocení.

Po letech působení na českém trhu a s rozšiřující se nabídkou úvěrů poskytnutých na projekty v sousedním Slovensku plánuje Ronda expanzi i na zbylé trhy EU. Není tedy na co čekat. Je čas si zafixovat své zhodnocení bez obav z tržní volatility.