Chceme konsolidovat sázkařské lídry regionu, říká investiční šéf Šmejcovy Emmy Capital

Pavel Horák, investiční ředitel Emmy Capital

Pavel Horák, investiční ředitel Emmy Capital Zdroj: Emma Capital

Česká investiční skupina Emma Capital naplňuje svou vizi a se svým obchodním partnerem Entain Plc se v regionu střední a východní Evropy stává čím dál významnější sázkovou kanceláří. Nově do holdingu Entain CEE, v níž Emma drží čtvrtinový podíl, přikupuje 70 procent v polské jedničce sportovních sázek STS. Podle investičního ředitele Emmy Capital Pavla Horáka je to jen začátek na dlouhé cestě, na níž bude chtít Entain CEE konsolidovat i další sázkovky ve střední a východní Evropě. „Další akviziční příležitosti se mohou objevit v zemích bývalé Jugoslávie,“ říká Horák.

V polské společnosti STS jste od rodiny Juroszekových získali 70 procent, ale k plnému ovládnutí společnosti vám chybí ještě zhruba 30 procent. Jaké kroky k tomuto cíli nyní podnikáte?

Veřejnou nabídku na odkup zbylých akcií už jsme zveřejnili, což je první nutný formální krok. Zatím jsou ohlášené jen základní parametry, regulátor nyní nabídku bude zkoumat, a když k ní bude mít připomínky, budeme ji muset dopracovat. Očekávám, že období, kdy investoři budou moci akcie prodat, začne až za několik týdnů. 

Co když investoři nabídku nepřijmou?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!