Rožánek: Disney+ je výhodnější než Netflix, ale Češi si rádi připlatí za více služeb najednou

Mediální expert Filip Rožánek

Mediální expert Filip Rožánek Zdroj: ctk

Se „zbraněmi hromadného ničení“ vstoupí na český trh streamovacích služeb Disney+. Od poloviny června nabídne obsah zvučných jmen Marvel, Pixar či Star Wars. S cenou předplatného 199 měsíčně, nebo 1990 ročně vyráží do konkurenčního boje především s Netflixem a HBO Max. „V poměru nabídka/cena je Disney lepší než Netflix, protože nabídne vysoké rozlišení, sdílené streamování na více zařízeních najednou a podobně. Naopak Netflix v nejlevnějším tarifu umožňuje jen základní kvalitu obrazu a má omezené funkce,“ míní mediální expert serveru Digizone.cz Filip Rožánek.

Jak silný hráč vstoupí na český trh, když nabídne obsah takových značek, jakými jsou Disney, Pixar, Marvel, Star Wars a dalších?

Bavíme se o firmě, která patří mezi největší mediální společnosti na světě. Služba Disney zahrnuje spoustu produkčních studií a franšíz, které sama založila, nebo koupila. Její portfolio obsahuje neuvěřitelné množství světové produkce, kterou také celý svět zná a sleduje.

Platí to i pro streaming?

Disney+ je velmi dynamicky rozvíjející se služba, která se etablovala jako hlavní konkurent, vyzyvatel Netflixu. Zatímco Netflix potřeboval dekádu na dosažení současné pozice, Disney+ dosáhl téhož během dvou tří let. Streamingová pozice Disneyho je velmi silná. Konečně v době pandemie deklaroval, že Disney+ je pro něj klíčovým zdrojem výnosů. Ostatní divize podnikání firmy byly omezené.

Disney+ vyjde předplatitele buď na 199 korun měsíčně, nebo 1990 ročně. Jak vnímáte porovnání streamingových služeb v Česku z pohledu cena/výkon?

Je to cena obdobná jako u ostatních služeb v ČR, bavíme se hlavně o Netflixu a HBO Max. V poměru nabídka/cena je Disney lepší než Netflix, protože nabídne vysoké rozlišení, sdílené streamování na více zařízeních najednou a podobně. Naopak Netflix v nejlevnějším tarifu umožňuje jen základní kvalitu obrazu a má omezené funkce.

Nabídka streamingových služeb se v lecčems liší…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!