Zeman hájí Trumpa: Američané nejsou tupí, hackery se nenechali ovlivnit

Video placeholde
Prezident Miloš Zeman při příležitosti svátku Dne vzniku samostatného československého státu uděloval 28. října na Pražském hradě ve Vladislavském sále státní vyznamenání.
Živě vysílaný pořad S prezidentem v Lánech 8.1.2017. Miloš Zeman s moderátorem Davidem Vaníčkem.
3
Fotogalerie

Američané nejsou tupí a hackerskými útoky během amerických prezidentských voleb se nenechali ovlivnit, řekl v živě vysílaném pořadu Blesk.cz prezident Miloš Zeman. Z Lán také vzkázal, že stále není rozhodnutý, zda bude obhajovat prezidentský post v blížících se prezidentských volbách.

Zeman take uvedl, že v případě kandidatury nehodlá vést kampaň. "Pokud bych kandidoval, tak sám žádnou volební kampaň dělat nebudu,” uvedl s tím, že je to naprosto zbytečné, jelikož je v úřadě už čtyři roky a lidé ví, jakou dělá politiku a na základě toho se mohou v budoucnu případně rozhodovat.

Řeč byla také o nově zřízeném úřadu ministerstva vnitra pro boj s dezinformačními informacemi šířenými ve veřejném prostoru. Zeman úřad už dříve označil za “ideovou policii” a vyjádřil nesouhlas s jeho existencí. K dvaceti zaměstnancům úřadu řekl: “Ne vždy to jsou ministerští úředníci, ale lidé z často parazitních neziskových organizací.”

Prezident také varoval před případnou chybou úřadu, která by byla nebezpečnější než dezinformace autorů internetových hoaxů. "Ti lidé (na úřadě ministerstva) nemají monopol na pravdu, mohou se mýlit a mohou dezinformovat daleko hůř, protože budou mít posvěcení ministerstva vnitra, než nějaký ubohý novinář,“ upozornil Zeman.

Více na podobná témata na www.blesk.cz.