Vítek se stahuje z aktivního vedení CPI, z osobních důvodů

Radovan Vítek

Radovan Vítek Zdroj: E15

Radovan Vítek, většinový majitel realitní skupiny CPI
Pražské multifunkční centrum Quadrio je projektem CPI PG miliardáře Radovana Vítka.
Švýcarské středisko Crans Montana, které ovládá Radovan Vítek
4
Fotogalerie

Miliardář Radovan Vítek a jeho žena Marie rezignovali na své posty v představenstvu realitní skupiny CPI PG. Členem představenstva se nově stal Jonathan Lewis. Vítek zůstává majoritním vlastníkem skupiny.

Skupina v prohlášení uvedla, že Vítkovy k tomuto kroku vedly osobní důvody. „Pan Vítek v lednu oslaví padesátiny a nedávno jej postihla smrt otce. S ohledem na tyto události se pan a paní Vítkovi rozhodli s okamžitou platností odstoupit z představenstva CPI PG,“ oznámila CPI. Zároveň připomněla, že Vítek se už v létě vzdal také členství v představenstvu dceřiné společnosti Remontees Mecaniques Crans-Montana Aminona, která provozuje stejnojmenné švýcarské lyžařské středisko.

Podle CPI Vítkovi do chodu skupiny již delší dobu zasahují sále méně a méně, slábla také jejích aktivní účast na jednání představenstva. Mluvčí CPI Jakub Velen odmítl oznámení jakkoliv dále komentovat. 

Nový členem představenstva CPI byl zároveň zvolen londýnský realitní konzultant Jonathan Lewis. „Jonathan má rozsáhlé zkušenosti v oblasti komerčních nemovitostí,“ uvedl generální ředitel CPI Martin Němeček.

Na majetkových poměrech skupiny se nic nemění. Vítek si v CPI nadále ponechává většinový podíl a předpokládá, že skupina zůstane dlouhodobě rodinným podnikem.