Miliardový rozvod zakladatele Alzy Aleše Zavorala nekončí, soud byl odročen

Zavoralova manželka Lidija.

Zavoralova manželka Lidija. Zdroj: Robert Klejch

Soudkyně na pátečním soudním stání rozhodovala o sporu mezi majitelem e-shopu Alza.cz Alešem Zavoralem a jeho bývalou manželkou Lidijí. Jeden z nejbohatších Čechů k soudu nedorazil, zastupoval ho jeho právník. Zavoralová žádá po svém bývalém partnerovi výživné. O případu informoval server Info.cz.

Miliardář Zavoral se se svoji bývalou ženou rozvedl už v lednu letošního roku. Lidije Zavoralová po něm nyní žádá výživné 180 tisíc korun měsíčně. U soudu zopakovala obvinění četná obvinění vůči svému bývalému muži, která už předtím zveřejnila v rozhovoru pro server Info.cz. K rozhodnutí soudu ovšem nedošlo, jednání bylo odročeno.

Alza.cz je největším e-shopu v České republice, ale působí i za jejími hranicemi. V minulém roce zaznamenala tržby přes 37 miliard, což byl nárůst o 28 procent oproti předešlém roku. Zakladatel společnosti Aleš Zavoral se dlouhodobě drží v pozadí, na veřejnosti nevystupuje. Podle žebříčku časopisu Forbes je Zavoral dvanáctý nejbohatší Čech, hodnotu jeho majetku odhaduje na 18 miliard korun.