Německý Continental začne znovu vyrábět pneumatiky v Rusku. Chce chránit zaměstance

Společnost Continental.

Společnost Continental. Zdroj: Continental AG

Německý výrobce pneumatik a automobilových součástek Continental obnovil výrobu ve své továrně v ruském městě Kaluga. Chce tak ochránit místní zaměstnance, kteří by jinak mohli čelit trestnímu stíhání, oznámila dnes společnost.

Společnost již 8. března oznámila, že pozastaví výrobu v Rusku, a také veškerý ruský dovoz a vývoz. Nyní však uvedla, že pokud by přestala uspokojovat místní poptávku, mohli by její zaměstnanci a manažeři v Rusku čelit vážným trestněprávním postihům, i když neupřesnila jakým.

"Z důvodu ochrany našich zaměstnanců v Rusku před trestním stíháním dočasně obnovujeme výrobu pneumatik pro osobní vozy pro místní trh v našem závodě na pneumatiky v Kaluze," uvedla firma.

Podle firmy ale objem výroby bude výrazně nižší než v minulosti. Obnovení výroby také není rozhodnutím motivovaným ziskem, napsaly agentury DPA a Reuters.

Continental má rovněž obchodní zastoupení v Moskvě a podíl v podniku, který v Čistopolu u Kazaně montuje tachografy pro užitková vozidla. Celkem má společnost v Rusku asi 1300 zaměstnanců.