Na plastiky chodí běžní lidé, nejen celebrity, říká chirurg Roman Kufa

Video placeholde

Plastická chirurgie má v Česku stále ještě mezi částí populace nádech elitářství. Podle chirurga Romana Kufy neprávem. Podívejte se na další videorozhovor ze seriálu 15 otázek pro, jehož prostřednictvím můžete nahlédnout do pracovního i soukromého života profesně úspěšných osobností.

Být plastickým chirurgem se Roman Kufa rozhodl v Británii, kde po absolutoriu medicíny asistoval při operacích. "Začínající doktoři si musí v medicíně vybrat obor, který je baví. Na místě je také velká práce s pokorou, a pak se dostaví výsledky," poradil by mladým lékařům.

Roman Kufa je vedoucím lékařem, zakladatelem a spolumajitelem kliniky plastické chirurgie Perfect Clinic, která sídlí v Praze a v Brně. Zakládal i plastickou chirurgii FN Motol, kde působil jako vedoucí lékař v letech 2012-2015.

V roce 2017 založil Perfect Beauty Medicine a pod touto značkou pořádá mezinárodní kongresy v oblasti plastické chirurgie a estetické dermatologie. V minulosti se úspěšně věnoval mikrochirurgii a chirurgii ruky a také rekonstrukcím prsů u žen, které v souvislosti s onkologickým onemocněním utrpěly jeho ztrátu.