Vraťme se k tomu, co se jedlo dřív, říká Lucie Beyerová

Video placeholde

Zdravý životní styl představuje pro řadu lidí svého druhu koníčka a povyražení, provozovatelka teplické restaurace Zahrada se k němu ale přiklonila z důvodů mnohem závažnějších. „Bohužel, jak to bývá, kariéra a životní styl ,urvi co můžeš', dokud je o tebe zájem, mě přivedly na pokraj. Přišla nemoc a ani všechny vydělané peníze nic neřešily. Přišel mírně řečeno šok v podobně rakoviny děložního čípku a s ním prozření,“ popisuje Lucie Beyerová. Právě na zdravé stravování zaměřila i svůj byznys.

Lucie Beyerová (39) vystudovala hotelovou školu. Po studiích pracovala jako promotérka a dopracovala se na manažerku reklamní agentury. Dále brand manažerku ve společnosti Lybar. Později se osamostatnila a pracovala v mezinárodním marketingu a obchodu.

„Díky celostní medicíně jsem se dostala k životnímu stylu, který učí využívat potraviny ku prospěchu člověka - makrobiotika. Pak jsem si řekla, že lidí se zdravotními problémy jako já je mnoho. A že se nemají kde najíst opravdu nutričně vyváženého jídla vařeného podle makrobiotických zásad. Řekla jsem si ale taky to, že nechci nikoho diskriminovat, protože přesně tak jsem se cítila já, když jsem ,chodila s lupou' a hledala potraviny, které přijme moje tělo," říká Beyerová.

Tak se zrodil nápad otevřít restauraci na úrovni, která má přidanou hodnotu v přístupu k zákazníkovi. Například v podobě edukace. „Spojila jsem nejvyhledávanější životní styly té doby v podobě sestavy vegetariánských, makrobiotických a masových jídel, vždy s volitelnými přílohami pro bezlepkovou dietu nebo třeba i žlučníkaře. Začala jsem nakládat zeleninu, péci vlastní kváskový chléb, péci dezerty bez cukru a laktózy, dělat vlastní těstoviny a mnoho jiného," vzpomíná restauratérka na postupný rozjezd.

Jednoho dne se v teplické Biorestauraci Zahrada objevil ředitel makrobiotického institutu Kushi  Adelbert Nellison a odvezl si Lucii do Nizozemska. „Studovala jsem u něho a zakončila studium na prestižním institutu, který má mezi svými žáky mnoho osobních kuchařů známých osobností jako třeba zpěvačky Madonny. Na jednom místě se sešli kuchaři známých osobností světa a já, což mě dokázalo nakopnout," uvádí Lucie.