Chudá Rwanda si platí reklamu na dresech fotbalového Arsenalu

Nové dresy Arsenalu budou lákat k návštěvě Rwandy

Nové dresy Arsenalu budou lákat k návštěvě Rwandy Zdroj: twitter.com

Do Rwandy se nyní přesunulo 85 tisíc uprchlíků ze sousedního Burundi. UNICEF v táboře Mahama rozvíjí programy zaměřené na vodu, očkování a distribuci odčervovacích tablet, aby se zabránilo šíření infekčních nemocí.
Meghan Markle se věnuje charitě. Na fotografii je s dětmi ve Rwandě.
Nutnost nanosit vodu pro domácnost bývala jednou z příčin, proč dívky ve Rwandě nechodily do školy. V posledních pěti letech je poměr mezi dívkami a chlapci vyrovnaný, přesto základní školu dokončí více chlapců.
Matka a miminko z Kigali ve státě Rwanda, oba nakažení virem HIV.
Přesný počet obětí genocidy z roku 1994 nelze zjistit, střízlivé odhady uvádějí 800 tisíc. V devítimilionové zemi každý někoho ztratil. Pro dnešní děti je to však už jen kapitola v učebnici dějepisu.
6
Fotogalerie

Na dresech anglického fotbalového klubu Arsenal se nově objevila reklama Visit Rwanda lákající turisty k návštěvě jedné z nejchudších zemí světa. Reklama by měla na rukávech dresů zůstat následující tři sezóny, což strádající zemi  podle informací médií vyšlo na 30 milionů liber (885 milionů korun). Nákup prostoru na dresech tak kritizují Britové i Nizozemci, kteří Rwandu finančně podporují. 

 

Velká Británie například jen v loňském roce poslala na rwandské účty celkem 64 milionů liber (1,8 miliardy korun). Část Britů se tak zajímá o to, proč Rwanda tyto peníze nevynaložila raději na školství či infrastrukturu. 

Rwandská vláda se výtkám ale ostře brání s tím, že vynaložené peníze pocházejí z dosavadních příjmů z turismu. "Naším cílem není zůstat chudou zemí," komentovala zástupkyně vlády Clare Akamanziová. Podle rwandského ministra zahraničí navíc Oliviera Nduhungireheho do těchto záležitostí navíc Evropanům nic není. 


 

Celý článek čtěte na iSport.cz >>>