Chystáte se na důchod v USA? Přestěhujte se do Nebrasky, radí průzkum

Nebraska

Nebraska Zdroj: Profimedia

Nebraska
Nebraska
Lincoln, hlavní a zároveň druhé největší město amerického státu Nebraska
Město Kimball v americkém státu Nebraska
Nebraska
7
Fotogalerie

Průzkum poradenské společnosti Bankrate napříč všemi státy USA ukazuje jako nejlepší zemi pro důchod Nebrasku. Stát na středozápadě Spojených států letos porazil i tradiční důchodové ráje, jako jsou například Florida nebo Nevada. Analýza hodnotila u jednotlivých států pět kritérií včetně cenové dostupnosti a míry kriminality.

„Pokud sníte o odchodu do důchodu v tradičních rájích, jako je Florida, Arizona a Nevada, máme pro vás jedno slovo: Nebraska,“ napsal deník USA Today. Důvodem, proč průzkum dává Nebrasku na první místo, je celkově zdravý životní styl jeho obyvatel, který je v Americe osmý nejlepší, navíc podle zprávy Agentury pro výzkum a kvalitu zdravotnictví AHRQ má Nebraska lepší kvalitu zdravotní péče než dvě třetiny ostatních států USA. 

Analýza v tomto pořadí posuzovala cenovou dostupnost, zdravý životní styl, podnebí, kulturu a míru zločinnosti. Šestnáctý největší a třicátý sedmý nejlidnatější stát USA s počtem obyvatel okolo dvou milionů je podle průzkumu 14. cenově nejdostupnější. 

„Když Američané uvažují o odchodu do důchodu, jako první se jim Nebraska nevybaví,“ řekl pro deník USA Today Adrian Garcia, datový analytik Bankrate.com. „Pokud ale hledáte místo s vysokou mírou cenové dostupnosti a zdravého životního stylu, můžete se do Nebrasky snadno zamilovat,“ dodal. 

Nebraska má podle průzkumu devatenáctou nejnižší míru kriminality v zemi. Kultura je v Nebrasce na 21. místě. Nicméně v jednom segmentu výrazně zaostává. Nejhorší hodnocení získala za počasí, skončila na 30. místě. Ve státě jsou totiž až příliš velké skoky mezi horkým létem a studenou zimou, které důchodcům podle průzkumu neprospívají. Nejlepší počasí je podle průzkumu na Hawaii.

Podívejte se na snímky z Nebrasky: