Generální ředitel Finanční správy Janeček končí ve funkci

Martin Janeček

Martin Janeček Zdroj: profimedia.cz

Generální ředitel Finanční správy Martin Janeček je na odchodu. Skončit ve funkci by měl začátkem listopadu, informují Blesk Zprávy. Janeček a jeho podřízení čelili kritice ministryně financí Aleny Schillerové, které vadil mimo jiné způsob komunikace úřadu. Finanční správa je také dlouhodobě kritizovaná kvůli sporným zajišťovacím příkazům, o které se řada firem soudí.

Blesk Zprávy zjistily z důvěryhodného zdroje, že generální ředitel Finanční správy Martin Janeček skončí ve své funkci. Mluvčí úřadu to ale odmítá zatím potvrdit. „Tuhle informaci potvrdit nemůžu,“ napsal v SMS zprávě mluvčí FS Petr Habáň. Na doplňující dotaz, zda může informace vyloučit, už příliš reagovat nechtěl. „V tuto chvíli bych to nechal dál bez komentáře, myslím, že první odpověď je dostačující,“ reagoval Habáň.

Podobně tajemně zní i reakce z ministerstva financí. Ani ministryně Alena Schillerová (za ANO) nechtěla informaci o odchodu Janečka potvrdit, ale zároveň ani vyvrátit. „V tuto chvíli se k personálním otázkám na Finanční správě nebudu vyjadřovat. Stále ale platí to, co jsem řekla nedávno ve vašem rozhovoru,“ reagovala šéfka státní kasy.

Schillerová na konci září Blesk Zprávám řekla, že není spokojena, jak Finanční správa některé problematické kroky komunikuje navenek. „Musím říct, že je tam nedostatečná komunikace. A to Finanční správu v mých očích samozřejmě poškozuje,“ řekla ministryně.

Na dotaz, zda navrhla Janečkovi, aby sám z křesla generálního ředitele FS odešel, Schillerová řekla, že vše řeší a vyjádří se, až bude správný čas. „Je to komunikace mezi mnou a panem Janečkem, a až přijde čas, tak se k tomu vyjádřím.“


Celý článek najdete na webu blesk.cz >>>