Ministerstvo mírní přísná pravidla pro STK. Platila jen několik týdnů

STK

STK Zdroj: profimedia

Novela silničního zákona platí od začátku října a již příští týden dozná první korekci. Týká se povinné kontroly typu motoru, kde se podmínky v určitých případech zmírní. Ministerstvo metodickou instrukcí reaguje na připomínky techniků, na jejichž výtky upozornil deník E15. Ti si stěžovali, že provést kontrolu je podle nového zákona mnohdy téměř nemožné. Předpisy jim momentálně přikazují identifikovat typ pohonné jednotky výhradně na základě čísla vyraženého na bloku motoru.

„Nelze-li zjistit typ motoru vozidla podle doporučených postupů, může v krajním případě technik nově využít i své zkušenosti nebo materiály od výrobce a podobně. Právě tato možnost byla platná již v minulosti. Rozhodli jsme se ji pro tyto specifické případy opět povolit, aby na změně postupu nebyl bit řidič, respektive provozovatel vozidla,“ uvedla pro E15 k problematice kontrol mluvčí ministerstva dopravy Lenka Rezková.

Současně ale argumentuje, že novela nepřinesla výraznější nárůst počtu vozidel, která technickou kontrolou neprošla. Od října prošlo podle ministerstva stanicemi technické kontroly zhruba 138 tisíc vozidel a nevyhověla necelá tři procenta.

Předseda profesní komory STK Michal Cuc přitom varoval před dramatickým scénářem. „Dovedeno do extrému, devět z deseti vozů nemusí projít měřením emisí a nezískat kladné osvědčení o technické kontrole,“ uvedl zkraje týdne pro E15.cz Cuc s tím, že technici nyní někdy musejí předpisy obcházet a mají strach z následků možné inspekce.

Stát v případě STK získal počátkem října větší pravomoci při kontrole. Díky novele může bez souhlasu majitele stanice technické kontroly pořizovat zvukové a obrazové záznamy a používat nastrčené automobily. Pokud kontrolor zjistí pochybení, může ministerstvo dopravy zastavit stanici činnost na jeden měsíc. V té době by s STK mělo zahájit správní řízení. Toho se technici obávali právě v případě mnohdy nesplnitelného požadavku na určení typu motoru.