Nečekané spojenectví? Sanders chce spolupracovat s Trumpem

Bernie Sanders chce přinést revoluci.

Bernie Sanders chce přinést revoluci.

Řečnický souboj mezi uchazeči o demokratickou nominaci do boje o Bílý dům Hillary Clintonovou a Berniem Sandersem
Primárky demokratů v New Hampshire vyhrál Bernie Sanders
Bernie Sanders s manželkou
Bernie Sanders
Bernie Sanders, autor: Phil Roeder zdroj: https://www.flickr.com/photos/tabor-roeder/24050280863/in/photolist-CDeYAT-Dsnefz-CDeYM4-D399yZ-DyjgeQ-CD84yy-DiHf66-DoEa93-DoEigL-CStMca-DiGW5r-DgpgNo-Ctt48y-CtsGZ7-CSttF8-Dgpyh5-CtA9N6-CYSbTQ-DoEoYs-CtsM1d-CtzH6p-DqYUDa-CtAvPK-CYRYSW-DqZ17V-Ctzxzk-CYSnkG-DqYBQv-CStN6K-CtzWyB-DgpDhA-DqZ7Ar-DqZa6B-DoF75f-CtACpP-yHgBSC-yYQPC9-yHDAp5-z1UQ12-y4bnnE-yHfRAU-yHGUkj-y4aQsc-y3NqkY-yHkE3o-z1iAh4-yHjJxY-y3SrFf-y4h6Jo-y4eSD9/
16
Fotogalerie

Neúspěšný uchazeč o demokratickou kandidaturu na amerického prezidenta Bernie Sanders, který uchvátil americkou mládež výzvou k "politické revoluci", ve středu řekl, že je připraven spolupracovat s nově zvoleným prezidentem Donaldem Trumpem.

 

Podle agentury AFP to podmínil tím, že Trump musí mít opravdový zájem o to, aby zajistil "lepší život pracujícím rodinám". "Donald Trump využil hněvu upadající střední třídy, která má dost ekonomického, politického a mediálního establishmentu," prohlásil 75letý nezávislý senátor Sanders ve svém prohlášení.

"Pokud má ale v úmyslu vést rasistickou, sexistickou, xenofobní politiku a proti životnímu prostředí, budeme mu energicky odporovat," dodal. Podle něho toho mají lidé dost, aby pracovali víc za méně peněz a aby viděli, jak pracovní příležitosti utíkají do Číny a jiných zemí s nízkými mzdami.