Netflix přišel ve druhém kvartále jen o necelý milion předplatitelů. Jeho akcie posílily

Streamovací služba Netflix přišla v letošním druhém kvartále o necelý milion předplatitelů. To je výrazně méně než společnost očekávala.

Streamovací služba Netflix přišla v letošním druhém kvartále o necelý milion předplatitelů. To je výrazně méně než společnost očekávala. Zdroj: E15.cz

Evropská komise nečeká, že Rusko obnoví tento týden dodávky plynu přes Nord Stream 1. Uvedl to eurokomisař pro rozpočet Johannes Hahn (na snímku).
Bohatí Číňané mají dost vládních opatření proti šíření koronaviru. Tisíce z nich chtějí odejít ze země.
Mercedes-Benz investuje 1,2 miliardy eur do své továrny ve Španělsku.
4
Fotogalerie

Dobré ráno! Je 201. den roku, svátek má Ilja, před 119 lety doručila americká automobilka Ford svůj první vůz zákazníkovi.

Přečtěte si nejdůležitější zahraniční zprávy dne.

Evropská komise nečeká, že Moskva restartuje Nord Stream 1 

Brusel neočekává, že Rusko tento týden obnoví pozastavené dodávky plynu do Evropské unie přes plynovod Nord Stream 1. V úterý to uvedl eurokomisař pro rozpočet Johannes Hahn. Sedmadvacítka by se podle něj měla připravit na nejhorší scénář a šetřit energiemi. Mezinárodní měnový fond včera varoval, že úplné zastavení dodávek ruského plynu by poslalo hned několik evropských států včetně Česka do ekonomické recese. Kreml ani ruský plynárenský podnik Gazprom však zatím nenaznačily, že by se chystaly takový krok učinit.       

Dost bylo lockdownů. Bohatí Číňané chtějí odejít do ciziny 

Čínští podnikatelé už mají dost strategie nulového covidu a neustálého omezování činnosti kvůli obavám z šíření nemoci, upozorňuje agentura Bloomberg. Řada z nich se proto chystá opustit svou vlast. Z Číny by tak mohlo odejít kolem deseti tisíc boháčů, s nimiž by do zahraničí odtekl kapitál ve výši 48 miliard dolarů, přes 1,1 bilionu korun. Otázkou však zůstává, zda jim tamní komunistický režim v odchodu nezabrání, podotýká Bloomberg.     

Mercedes-Benz investuje ve Španělsku

Německá automobilka Mercedes-Benz investuje 1,2 miliardy eur, asi 29,5 miliardy korun do svého závodu ve Vitorii v severním Španělsku, informuje agentura Reuters. Dané prostředky továrně umožní v příštích letech navýšit výrobu a soustředit se na vývoj nových modelů a elektrických vozidel. Závod ve Vitorii v současné době produkuje 158 tisíc automobilů ročně a zaměstnává téměř 5000 lidí.  

Netflix slaví. Úbytek předplatitelů je menší, než čekal

Americký poskytovatel filmů a seriálů online Netflix přišel ve druhém čtvrtletí o 970 tisíc předplatitelů. To je výrazně méně, než společnost předpokládala. Netflix zároveň uvedl, že ve třetím kvartále by se počet předplatitelů měl opět vrátit k růstu. Akcie podniku po zveřejnění čtvrtletních hospodářských výsledků mohutně posílily. Za úterý zdražily o 5,61 procenta na 201,63 dolaru za akcii.  

V Anglii vyroste vodíková gigafactory

Britská technologická společnost Johnson Matthey oznámila, že do dvou let v anglickém městě Royston postaví vodíkovou továrnu na baterie. Firma za ni zaplatí osmdesát milionů liber, zhruba 2,3 miliardy korun. Závod bude vyrábět nezbytné komponenty pro vodíkové automobily, ekologická vozidla budoucnosti, která hodlají konkurovat elektromobilům. Projekt Johnson Matthey finančně podpoří i britská vláda.  

Stane se dnes

  • Evropská komise zveřejní rychlý odhad vývoje spotřebitelské důvěry v zemích Evropské unie a zároveň představí sérii doporučení a možných společných kroků sedmadvacítky, jak zmírnit dopad ukončení dodávek plynu z Ruska.
  • Italský premiér Mario Draghi, který se minulý týden pokusil rezignovat, promluví v parlamentu. Mělo by se definitivně rozhodnout, zda jeho kabinet padne, či nikoliv.
  • Pokračuje volba nového lídra britské Konzervativní strany, který se zároveň stane příštím premiérem Spojeného království. Po dnešním, již pátém kole hlasování by měli zůstat dva kandidáti. 
  • Vůdkyně běloruské demokratické opozice Svjatlana Cichanouská navštíví Berlín.
  • V New Yorku se koná pohřeb bývalé manželky exprezidenta USA Donalda Trumpa Ivany Trumpové.