Předpřipravená jídla vojáci fasují v lokalitách, kde nemohou být nasazeny polní kuchyně. Do roku 1981 přitom hlavní složku jejich jídelníčku tvořily více či méně populární konzervy. Svatý grál mezi hotovými jídly od té doby nicméně představovala hlavně pizza.
Ve vojenských laboratořích v Massachusetts (U.S. Army Natick Soldier Research) pod vedením potravinové specialistky Michelle Richardsonové však na konci ledna spatřila světlo světa pizza, která by mohla veškerým nárokům vyhovět. „Jde sice teprve o prototyp, ale chutná skoro stejně, jako ta, kterou vám obvykle doveze poslíček domů,“ dodal pro server Phys.org jeden z vědců-pekařů Dan Nattress.
Šťávy z rajčat a sýru udržovaly těsto příliš vlhké a poskytovala tak ideální základ pro vznik plísní. V průběhu času se navíc vždy vsákly do těsta. Pekaři problém vyřešili speciálními stabilizátory vlhkosti, trvanlivost prodloužili úpravou pH těsta, sýra a omáčky.