Po útocích v Barceloně zůstává 15 osob v kritickém stavu, mezi mrtvými nebyl identifikován žádný Čech

Do davu lidí najela v centru Barcelony dodávka

Do davu lidí najela v centru Barcelony dodávka Zdroj: ČTK

Při útoku v Barceloně bylo zraněno několik desítek lidí, lidé na místě byli v šoku.
Údajná fotografie dodávky, která v Barceloně najela do davu lidí
do lidí v Barceloně najela dodávka
Barcelona, útok, policie
Barcelona, útok, policie
11
Fotogalerie

Po čtvrtečním útoku v Barceloně, při němž zemřelo 14 lidí, byla v nemocnicích ošetřena více než stovka zraněných. V kritickém stavu zůstává 15 osob. 

Mezi mrtvými byli dosud identifikováni tři němečtí občané, Belgičanka a Ital. Podle francouzského ministerstva zahraničí bylo zraněno 26 Francouzů. České ministerstvo zahraničí nemá informace, že by mezi mrtvými či zraněnými byli čeští občané.

Řidič dodávky, která na rušné pěší zóně v centru katalánské metropole najela do lidí, je podle policie stále na útěku. Zadrženi byli dva podezřelí: Španěl z africké enklávy Melilla a Maročan.

Video, pořízené bezprostředně po útocích (upozorňujeme, že video je drastické)

Video placeholde
Teror v Barceloně: Na zemi leží zranění i mrtví lidé • https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738

Úřady nejprve hovořily o tom, že při útoku bylo zraněno 88 lidí. Po započítání těch, kteří se do nemocnic k ošetření dopravili sami, však jejich počet překročil sto. Panují obavy, že vzhledem k vážnému stavu některých zraněných může vzrůst počet mrtvých.

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová dnes ráno ČTK sdělila, že stále platí informace, kterou Černínský palác zveřejnil v noci a podle které katalánská vláda s odvoláním na předběžné údaje uvedla, že mezi osobami postiženými teroristickým útokem v Barceloně nebyl identifikován žádný Čech.